Recepten van wereldberoemde cocktails. Shake it easy!

0
517

De 5 beste cocktails voor elke seizoen maak je in 3 simpele stappen. Want een zelfgemaakte cocktail serveren hoeft niet moeilijk te zijn. Daarom hebben wij de beste cocktail recepten voor je op een rijtje gezet. Zo word je in een klap een professionele cocktailmaker!

Combineren, shaken en uitschenken maar! Een cocktail is een mengsel van meerdere drankjes. Dit kan een alcoholische drank zijn of een smaakmaker zonder alcohol. Verder worden er ook vaak kruiden en vers fruit gebruikt. En uiteraard ijs om de cocktail heerlijk koel te kunnen drinken. Dranken die gebruikt worden voor cocktails zijn: gin, rum, wodka, whisky, likeuren of jenever.

Er zijn een paar cocktails waar iedereen wel van heeft gehoord. Wat dacht je van de Irish Coffee met Ierse whisky of de Bellini met prosecco, champagne of zelfsappelcider. De Mojito met rum, suiker, munt en limo en mag in dit rijtje natuurlijk ook niet ontbreken.

Hoe maakje ze?

Tom Collins: een klassieker met gin en bruiswater. Als eerste bedacht door mr. Collins, barman in Londen. Die experimenteerde met Old Tom Gin. Vandaar de naam.

  • 45 ml Beefeater gin
  • 30 ml vers citroensap
  • 15 ml Monin suikersiroop
  • 60 ml sodawater
  • 2 citroen wedges
  • Soort glas: longdrink

Vul een shaker met ijsblokjes. Voeg 45 ml Beefeater gin, 30 ml vers citroensap en 15 ml Monin suikersiroop toe en shake totdat de shaker goed koud aanvoelt. Schenk uit en zeef in een longdrink glas gevuld met ijsblokjes en vul aan met 60 ml sodawater. Garneer tenslotte met 2 partjes citroen.

Negroni: Deze hoort ook in het rijtje van klassiekers. Wat bitter door de Campari, maar als je hem eenmaal weet te waarderen wil je niets anders meer.

  • 30 ml Gin
  • 30 ml Martini Rosso
  • 30 ml Campari
  • Sinaasappelschijfje

Vul een tumbler glas met ijsblokjes. Voeg 30 ml Gin, Martini Rosso en Campari toe. Roer dit gedurende 20 seconden rustig door en garneer met een dungesneden schilletje sinaasappel.

Old Fashioned: Zoals de naam al zegt een old time favorite. Met whisky en sinaasappel. Zoet met een bite!

  • 60 ml bourbon of rye whiskey
  • 10 ml Monin suikersiroop
  • 3 tot 5 druppels Angostura bitter
  • Optioneel: 1 groot ijsblokje
  • Een schijfje citroen- of sinaasappelschil
  • Glas: Tumblerglas met rechte zijkant en een dikke bodem

Doe de suikersiroop in het glas. Voeg een aantal druppels Angostura bitter toe. Houd je van pittig? Voeg rye whiskey toe. Toch iets zoeter? Kies de bourbon whiskey. Roer zachtjes rond en proef. Wil je het kouder? Voeg het ijs blokje toe. Knijp nu citroen- of sinaasappelschil uit in het glas en garneer het glas met de schil.

Mojito: Deze cocktail ziet er goed uit, is fris en super simpel om te maken. Een echte zomerse topper die heerlijk verfrissend is dus. En je hebt er niet eens veel ingrediënten voor nodig.

  • 60 ml witte rum
  • 60 ml bruis water
  • 20 ml limoensap
  • 15 ml suikersiroop
  • 15 blaadjes verse munt + 1 takje voorde garnering

Stamp in een glas voorzichtig de muntblaadjes. Ga niet als een gek de munt stampen. Daar wordt het bitter van. Voeg de rum, suikersiroop en limoensap toe. Vul het glas voor de helft met (crushed) ijs en roer goed door. Vul het glas nu helemaal met ijs. Vul aan met bruiswater. Roer weer goed door en garneer met een takje verse munt. Cheers!

Manhattan: De manhattan is vernoemd naar, hoe kan het ook anders, de wijk Manhattan in New York. Het schijnt dat deze cocktail bedacht is door Jennie Jerome, de moeder van Winston Churchill. Een cocktail met whisky en vermouth.

  • 60 ml bourbon (bijvoorbeeld Maker’s Mark)
  • 30 ml Martini Rosso
  • 3 scheutjes Angostura bitters
  • Optioneel: cocktail kers

Vul een shaker of groot mix glas met ijsblokjes. Voeg 60 ml Maker’s Mark bourbon, 30 ml Martini Rosso en 3 scheutjes Angostura Bitters toe. Roer dit gedurende 20 seconden rustig door en schenk uit en zeef het in een martini glas. Garneer tenslotte met een cocktail kers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here