Studenten logo.

Trainee Business Controller

Verified by Studenten.nl
Traineeship|
Amsterdam
Studijob logo
StudijobKickstart your career!
Deel deze pagina
Loading...
Copied!
Company size: 11 to 50 employees
Degree level: HBO, WO Master
Functies: Finance, Accounting
Required language: English, Dutch
Werkervaring: 0 to 1 years
Company sector: Education
Tel: 020-5353460
Adres: Sarphatistraat 131a, Amsterdam

Over

Hoe ziet jouw programma als Trainee Business Controller eruit?          

Het idee achter het traineeship:

Als Trainee Business Controller bieden wij een tweejarig programma waarin je 4 dagen per week aan de slag gaat bij de HvA, de UvA en Amsterdam UMC. Daarnaast kom je 1 dag per week samen met de andere trainees om onder professionele begeleiding te werken aan je eigen competenties. In dit programma op maat word jij klaargestoomd voor een financiële loopbaan in de publieke sector. Zo leer jij gedurende het traineeship om je opgedane kennis in de praktijk te brengen op professioneel én persoonlijk niveau.


Professionele ontwikkeling:

In dit tweejarig traineeship krijg je een kijkje in de keuken bij drie verschillende instellingen. Je gaat aan de slag met accounting, financiële rapportages, budgetteren, contractactiviteiten en managementinformatie. Je leert om de juiste vragen te stellen en op basis van cijfers en data adviezen te geven. Je gaat steeds bij een nieuwe afdeling aan de slag waardoor je continu wordt uitgedaagd om je kennis verder uit te breiden.

Hierbij word je steeds ondersteund door een mentor die op inhoudelijk vlak met je meedenkt. Gedurende het traineeship word je op deze manier steeds zelfstandiger en ga je ook meer verantwoordelijkheid dragen.


Je gaat aan de slag met concrete vraagstukken; hieronder vind je een aantal voorbeelden:

  • Hoeveel geld besteden we voor bepaalde patiëntengroepen aan lab- en radiologie aanvragen? Kunnen en willen we dat verlagen?
  • Welke kosten worden gemaakt bij het geven van onderwijs? Hoe beïnvloedt het aantal studenten deze kosten?
  • Hoe maak je een begroting voor een divisie / faculteit? Waar zitten de risico’s en hoe zorg je voor een goede monitoring tijdens het jaar?
  • Welke stuurinformatie hebben de mensen in de organisatie nodig? Hoe kan jij hieraan bijdragen?


Persoonlijke ontwikkeling:

Naast inhoudelijke kennis ga je in dit traineeship ook met je persoonlijke ontwikkeling aan de slag. Om dit realiseren krijg je een coach die je op maat begeleid waarbij jouw ontwikkeling centraal staat. Denk hierbij aan presentatievaardigheden, overtuigingskracht of concreet formuleren. Je werkt hierbij samen met de andere trainees en woont verschillende trainingen bij.

... Meer