Studenten logo.

Hogeschool der Kunsten Den Haag

Ontstaan door het samengaan van de Koninklijke Academie en het Koninklijk Conservatorium.

Den Haag, Den Haag
Type of Instelling: Instelling (Hoofdvestiging)
Number of students: 905
Degree programs: 5
Tel: 070 - 3154777
Adres: 4 Prinsessegracht, 2514 AN, Den Haag

Over de Hogeschool der Kunsten Den Haag

Sinds 1990 vormt zij een kleinschalige, monosectorale instelling voor hoger onderwijs op het gebied van beeldende kunst en vormgeving, muziek en dans met een sterk internationale inslag.


De geschiedenis van de Koninklijke Academie gaat terug tot 1682. Ze is de oudste kunstacademie van Nederland en één van de oudste van Europa. Die van het Conservatorium gaat terug tot 1826. Direct bij de start van de Hogeschool werd een gezamenlijke Interfaculteit voor Beeld en Geluid (nu ArtScience) opgericht. Daarmee werd het innovatieve karakter van de Hogeschool meteen onderstreept. De in de jaren ’70 ingerichte eigen School voor Jong Talent met uitermate talentvolle leerlingen muziek en dans in de leeftijd van 10 tot 18 jaar, is kort na 2000 uitgebreid met beeldende kunst.


Sinds 2001 werkt de Hogeschool nauw samen met de Universiteit Leiden. Academy for Creative and Performing Arts (ACPA), is de Hogeschool in de voor Nederlandse begrippen unieke positie om promotietrajecten in de beeldende kunsten en de muziek te realiseren

title

Studenten.nl Rating

SfeerN/A
Kwaliteit klaslokalenN/A
Kwaliteit studieruimtesN/A
Beschikbaarheid studieruimtesN/A
Kwaliteit bibliotheekN/A

Universiteiten

resultaten
Studieniveau
Studierichtingen
Opleidingsvorm
Startmoment

Loading latest programs for you...