Studenten logo.

Maastricht University

De Universiteit Maastricht werkt al sinds haar oprichting met Probleemgestuurd Onderwijs (PGO).

Maastricht, Venlo, Sittard
Type of Instelling: Instelling (Hoofdvestiging)
Number of students: 17808
Degree programs: 76
Tel: 043 - 3882222
Adres: 4 tot 6 Minderbroederweg, 6211 LK, Maastricht

Over de Maastricht University

De UM is Europees grondlegger van dit onderwijsmodel. Studenten worden uitgedaagd hun talenten en interesses actief verder te ontwikkelen. Net even anders dan aan andere universiteiten. Met unieke, internationaal georiënteerde opleidingen. Niet voor niets is de UM 'Leading in Learning'.


Multidisciplinair onderzoek

Problemen en vraagstukken beperken zich niet tot het domein van één wetenschappelijke discipline. Daarom werkt de Universiteit Maastricht met multidisciplinair onderzoek. Internationale, maatschappelijk relevante thema's staan centraal. Denk aan hart- en vaatziekten, duurzaam beleggen, of forensische psychologie.


Europees en internationaal, maar nauw verbonden met de regio

Gelegen in het hart van Europa mag de UM zich met recht de meest internationale universiteit van Nederland noemen. Veel van het onderwijs vindt in het Engels plaats, het merendeel van de opleidingen wordt zelfs volledig in het Engels gegeven. Daarnaast richt zowel het onderwijs als het onderzoek zich vooral op internationale thema's, waarbij de Europese problematiek soms centraal staat. 49% van de studenten en 39% van de academisch staf aan de UM is afkomstig uit het buitenland. Samen vertegenwoordigen ze meer dan honderd landen.

title

Studenten.nl Rating

Sfeer4.1 / 5
Kwaliteit klaslokalen4.2 / 5
Kwaliteit studieruimtes4.0 / 5
Beschikbaarheid studieruimtes3.7 / 5
Kwaliteit bibliotheek3.9 / 5

Universiteiten

resultaten
Studieniveau
Studierichtingen
Opleidingsvorm
Startmoment

Loading latest programs for you...