Studenten logo.

Universiteit voor Humanistiek

Onderzoek en onderwijs richten zich op eigentijdse vragen rondom zingeving, moraliteit en de inrichting.

Utrecht
Type of Instelling: Instelling (Hoofdvestiging)
Number of students: 527
Degree programs: 3
Tel: 030 - 2390100
Adres: 29 Kromme Nieuwegracht, 3512 HD, Utrecht

Over de Universiteit voor Humanistiek

Humanistiek is een multidisciplinaire wetenschap, die put uit filosofie, sociologie, psychologie en geschiedenis. Humanistische tradities en waarden vormen een belangrijke inspiratiebron.


De universiteit is gehuisvest in de historische binnenstad van Utrecht, een dynamische omgeving met ambiance en sfeer. Kleinschaligheid maakt de omgang tussen studenten en medewerkers persoonlijk en direct, wat bijdraagt aan een goede werk- en studiesfeer, waar kritische scholing en persoonlijke vorming (Bildung) aan de hand van een wisselwerking tussen theorie en praktijk onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. In de Nationale Studentenenquête behaalt de UvH dan ook elk jaar een hoge waardering.


De Universiteit voor Humanistiek is onafhankelijk en wordt net als de andere grote universiteiten voor een belangrijk deel gefinancierd door de overheid. Ruim 500 reguliere studenten volgen er een officieel erkende bachelor Humanistiek, premaster Humanistiek, master Humanistiek of master Zorgethiek en Beleid. Afgestudeerden komen op uiteenlopende plekken terecht. Ze werken als coach of geestelijk begeleider in zorginstellingen, binnen het leger of het gevangeniswezen, of hebben zich gespecialiseerd in levensbeschouwelijk onderwijs. Ook werken veel afgestudeerde…

title

Studenten.nl Rating

Sfeer4.7 / 5
Kwaliteit klaslokalen3.7 / 5
Kwaliteit studieruimtes3.6 / 5
Beschikbaarheid studieruimtes3.6 / 5
Kwaliteit bibliotheek3.1 / 5

Universiteiten

resultaten
Studieniveau
Studierichtingen
Opleidingsvorm
Startmoment

Loading latest programs for you...