Student HBO-Rechten – traineeship

Een juridisch traineeship bij banken, verzekeraars en accountantskantoren. Meld je aan en we nemen contact op!

Job|
Amsterdam
Logo
Deel deze pagina
Degree level: HBO
Functies: Legal
Required language: English, Dutch
Werkervaring: 0 to 1 year
Company sector: Legal

Over

Door de staat opgelegde boetes vanwege onvoldoende naleving van wet- en regelgeving binnen de financiële dienstverlening. Banken die een exitprocedure willen starten bij bepaalde klanten. Een paar voorbeelden van actuele juridische thema’s binnen de financiële dienstverlening. Het traineeship legal is de ideale kweekvijver waar jij enerzijds jouw juridische kennis kan inzetten bij banken, verzekeraars en pensioenfondsen en jij je anderzijds kan ontwikkelen op het gebied van naleving van onder andere de wet financieel toezicht (wft) en de wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (wwft).


Het traineeship bestaat uit een aantal vaste onderdelen:

  • Het beste onboarding programma van Nederland! Solliciteer nu en start met het onboardingsprogramma bijvoorbeeld op 11 maart, 1 april of 15 april 2022!
  • Werkervaring opdoen en oriënteren bij verschillende banken, verzekeraars en accountantskantoren
  • Doorlopend vaardigheidstrainingen en juridische opleidingen zoals Strafprocesrecht en modules van het Nederlands Compliance Instituut.


In het legal traineeship ga je in het beginsel als juridisch junior consultant anticiperen op veranderingen in wet- en regelgeving in de financiële/bancaire wereld. Jouw eerste jaar in het traineeship ga je werkervaring opdoen bij onze opdrachtgevers in functies als Know Your Customer Analist of Customer Due Diligence Analist. Vanuit die positie gaan we op zoek naar een juridische opdracht binnen de financiële dienstverlening. Denk hierbij aan functies als jurist verkeer, jurist arbeidsrecht of junior jurist bij een verzekeraar of pensioenfonds.


Je duikt als junior consultant in de wereld van de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme) en doet onderzoek naar gegevens van zakelijke en particuliere klanten. In de talentfase maken we onderscheid tussen 3 typen opdrachten:

  • Onboarden van nieuwe klanten, particulier en (klein) zakelijk: Banken willen weten wie hun klanten zijn. Logisch natuurlijk. Als een particuliere of zakelijke klant een rekening wil openen doe jij als analist onderzoek naar deze klant en beslis jij of deze klant integer is en geaccepteerd wordt, waarbij je een risicokwalificatie toekent.
  • Reviewen van bestaande klanten: Je onderzoekt hierbij een volledig klantdossier op alle risico’s. Daarbij beoordeel jij of de huidige risicoclassificatie nog passend is voor deze klant.
  • Signaalgedreven onderzoek (ook wel EDR, Event Driven Review, genoemd): Een storting van hoge contante bedragen, of een transactie naar een risicoland? Een aanleiding voor jou om in actie te komen en jouw onderzoek te starten!
... Meer