Universiteit van Amsterdam

Een intellectueel knooppunt met 34.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi.

Amsterdam, Amsterdam
Type of Instelling: Instelling (Hoofdvestiging)
Number of students: 33147
Degree programs: 162
Tel: 020 - 5259111
Adres: 21 Spui, 1012 WX, Amsterdam

Over de Universiteit van Amsterdam

Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.


Voortgekomen uit het Athenaeum Illustre (1632) behoort de UvA met ruim 30.000 studenten, 5.000 medewerkers en een budget van bijna 500 miljoen euro tot de grote algemene universiteiten in Europa.


De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvindt op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde.


De UvA heeft een breed academisch opleidingenaanbod. Jaarlijks verschijnen circa 7.500 wetenschappelijke publicaties van UvA-medewerkers. Het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek behoort op veel gebieden tot de internationale top. De uiteenlopende toepassingsgerichte onderzoekprogramma's zijn deels multidisciplinair van aard en gericht op maatschappelijke vraagstukken.


De UvA wil een inspirerende, breed georiënteerde, internationale academische omgeving bieden, waarin de talenten van staf en studenten zich optimaal kunnen ontwikkelen. De UvA kenmerkt zich door een kritisch, creatief en internationaal klimaat, een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij stad en samenleving. De UvA is gevestigd in historische en moderne gebouwen in Amsterdam, en is mede daardoor een geïntegreerd onderdeel van de stad.

title

Studenten.nl Rating

Sfeer4.1 / 5
Kwaliteit klaslokalen3.8 / 5
Kwaliteit studieruimtes3.6 / 5
Beschikbaarheid studieruimtes3.0 / 5
Kwaliteit bibliotheek3.6 / 5

Universiteiten

resultaten
Studieniveau
Studenten tevredenheid
Studierichtingen
Opleidingsvorm
Startmoment

Loading latest programs for you...