Studenten logo.

Afval scheiden in Utrecht

Verified by Studenten.nl
Utrecht hoort tot de beste afvalscheiders van de grote steden in Nederland en we willen graag dat jij als nieuwe student ook meedoet.
Utrecht|
Afval scheiden in Utrecht logo
Ontvang meer informatieHelp ook met het scheiden van afval in Utrecht!
Type: Municipality and Politics
Industry: Government
Opening hours: 10:00 - 17:00
Tel: 14 030

Over

Wist je dat ongeveer 85% van het huishoudelijk afval nog bruikbaar is? Het afval dat we scheiden kan gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten. Zo houden we steeds minder restafval over, dus wordt er ook minder afval verbrand. Dat is niet alleen goed voor het milieu, we besparen samen ook op de kosten die we voor de verbranding van restafval moeten betalen. Kortom, we worden er allemaal beter van!


Wat gebeurt er met het gescheiden ingezamelde afval?

Inwoners van Utrecht zijn goed in het scheiden van afval. We horen tot de beste afvalscheiders van de grote steden in Nederland. Maar wat gebeurt er met ons afval nadat het is opgehaald? Apart ingezameld afval belandt niet alsnog op een grote hoop, maar wordt per afvalsoort verwerkt.


Grofvuil brengen of laten ophalen

Ga je verhuizen of heb je een keer grofvuil dat je kwijt moet? Je kunt grofvuil zelf brengen naar een afvalscheidingsstation in Utrecht. Bijna alle afvalproducten lever je in en dit is gratis! Alleen inwoners van Utrecht mogen hun afval naar een afvalscheidingsstation brengen, bedrijven niet. Er is één uitzondering voor bedrijven: bedrijven mogen wel gratis afgedankte elektrische en elektronische apparatuur inleveren bij een afvalscheidingsstation. Het gaat hier om dezelfde soort apparatuur als die van particulieren, dus geen professionele apparatuur. Bij het afvalscheidingsstation is een aanhanger en bakfiets te leen om het grofvuil weg te brengen.


Utrecht heeft drie afvalscheidingsstations

Afvalscheidingsstation Lunetten

Zwarte Woud 250

3524 SL Utrecht


Afvalscheidingsstation Tractieweg (Bedrijventerrein Cartesiusweg)

Tractieweg 120

3534 AP Utrecht


Afvalscheidingsstation De Stits (Vleuten – De Meern)

Mostperenlaan 2

3452 DN Vleuten


Check onze blog voor meer informatie!

... Meer

Reviews

Geen rating

Review achterlaten