Studenten logo.

7 min leestijd

Goed betaalde bijbaan nodig? Dit zijn de 25 best betaalde studenten bijbanen

Hier vind je alles wat je nodig hebt voor het kiezen van de leukste en beste studenten bijbaan tijdens je studententijd.

Updated 12 jul., 2024

UITGELICHT 2024
Doe mee aan geneesmiddelenonderzoek!
Word deelnemer en ontvang €190 per dag
Groningen
Part-time
GeneesmiddelenonderzoekAls geneesmiddelenonderzoek deelnemer help jij mee met de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Dankzij jouw deelname krijgen patiënten een beter leven. Help mee en ontvang een mooie vergoeding. Bekijk onze huidige onderzoeken en meld je aan! Bekijk onderzoekenArrow
Heb jij het in je?
Werken bij Red Bull
Nederland
Part-time
€15 - 20 per/uur
Student Market StrikerAls Student Market Striker ben je onderdeel van het sales studenten team van Red Bull Nederland. Een rol voor studenten met een sterke ondernemersmentaliteit. Dus, wil jij je graag ontwikkelen en heb je een passie voor commercie?Solliciteer directArrow
Verdien tot €200 per dag!
Studenten.nl Jobs
Amsterdam, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht
€15,00 - 18,00 per/uur
Verdien lekker bij als Sales Agent! 🚀

Wil jij flexibele uren, goed verdienen en werken op toffe locaties? Sluit je aan bij ons team als Sales Agent en maak van elke werkdag een feestje! 🎉💼

BekijkenArrow

25 Beste Studenten Bijbanen

👉Het leven als student is duur: je wilt leuke dingen met je vrienden/studiegenoten doen, je moet mogelijk de huur voor je studio/kamer betalen – en je hebt ook nog met andere vaste kosten te maken. Zijn dat voor jou ook redenen om een nieuwe studenten bijbaan te zoeken?

Mogelijk wil je hierbij voor een van de best betaalde studenten bijbanen gaan. Logisch; je wilt zoveel mogelijk geld verdienen – op een zo’n makkelijk en leuk mogelijke manier. 😀 Dát doe je met onderstaande best betaalde studenten bijbanen!

Video: Wil jij die goed betaalde bijbaan? Hier 5 sollicitatie tips!

Video: Wil jij die goed betaalde bijbaan? Hier 5 sollicitatie tips!

Hoe hebben wij deze lijst samengesteld?

Voor het samenstellen van deze lijst, hebben wij ons op twee zaken gefocust:

 • Op bijbanen die voor studenten geschikt zijn. Het gaat hierbij veelal om vrij algemene bijbanen en dus niet om specifieke bijbanen die bij een bepaalde opleiding horen.
 • Op bijbanen die goed betalen. We hebben ons niet gericht op bijbaantjes waarmee je 10 euro per uur verdient. Nee, we zijn echt voor de best betalende bijbanen voor studenten gegaan.

In de afgelopen jaren zijn de lonen voor studenten flink gestegen. De reden hiervoor is simpel: veel bedrijven zijn flink op zoek naar nieuw personeel. En als bedrijven hun personeelstekort met studenten op kunnen vangen, zijn ze bereid om studenten meer te betalen.

Dit brengt voor jou, als student, uiteraard een belangrijk voordeel met zich mee. Dit wordt nog verder versterkt door het feit dat het minimumloon verhoogd is. Als je 19 jaar oud bent, is het minimumloon nu 6,08 euro per uur. De ervaring leert echter dat veel bedrijven hier vér boven gaan zitten.

Speciaal voor jou zijn we alvast op zoek gegaan naar de best betaalde bijbanen. Deze bijbanen vind je in onderstaand overzicht én we lichten ze verderop in dit artikel graag toe!

Schrijf je nu in!

Schrijf je in en start met een leuke bijbaan

Inschrijven

Goed betaalde bijbaan? Dit zijn de 25 Beste Studenten Bijbanen

Ben je op zoek naar een goed betaalde studenten bijbaan? Wat ons betreft kies je het beste voor een van onderstaande bijbanen. Met deze bijbanen verdien je veel geld per uur, waardoor je eigenlijk minder uur per week hoeft te werken. Dát betekent dat je meer geld overhoudt voor leuke dingen tijdens je studententijd.

Onderstaande bijbanen zijn de best betaalde bijbanen.

Welke goed betaalde bijbaan spreekt je het meeste aan? Hieronder vertellen we je meer over de 25 best betaalde bijbanen.

5 leukste goed betaalde bijbanen

 1. Veldwerker. Bij deze goed betaalde bijbaan kom je met veel mensen in contact.
 2. Bijles geven. Bij deze goed betaalde bijbaan voer je dankbaar en onmisbaar werk uit voor scholieren.
 3. Hiker. Als hiker ben je lekker onderweg, kom je op veel plekken en rijd je in veel soorten auto’s.
 4. Barista. Als barista doe je niks anders dan lekkere kopjes koffie bereiden. Hiermee maak je veel mensen in ieder geval erg blij.
 5. Horeca-werk. In de horeca heb je veel contact met gasten en maak je een hoop plezier.

1. Telefonisch verkoop

Gemiddeld salaris per uur: 30 tot 40 euro per uur

Ben je een makkelijke prater? Ken je geen schroom? En vind je het leuk om bepaalde producten aan de man te brengen? Mogelijk kun je als telefonische sales-medewerker aan de slag gaan tijdens je studententijd.

Je belt hierbij leads van een bedrijf op, waarbij het uiteraard de bedoeling is dat je deze lead om weet te zetten in een klant. Lukt je dat? Dan krijg je daar in veel gevallen een flinke commissie voor. Bij dergelijke bijbanen valt het uurtarief vaak tegen, maar tikken de commissies juist heel erg aan.

Feit is dat je met deze studenten bijbaan oprecht veel geld kunt verdienen. Maar: feit is ook dat dit je wel moet liggen. Je moet geen schroom hebben, je moet een makkelijke prater zijn en je moet verantwoordelijkheid durven te nemen. Dit is zeker niet voor alle studenten al weggelegd.

2. Thuiszorgmedewerker

Salaris per uur: tot 29,18 euro per uur

Volg je een opleiding in de zorg? Dan kun je je diensten prima inzetten als thuiszorgmedewerker. Je komt hierbij bij mensen thuis om ze daar de benodigde zorg te verlenen. In veel gevallen moet je wel aan bepaalde eisen voldoen, maar dat zal als zorgstudent geen enkel probleem zijn.

Op dit moment is er een ernstig tekort aan zorgmedewerkers. Dit betekent dat nieuwe zorgmedewerkers met hogere tarieven verleid worden om te komen werken. Voor jou als student is dit uiteraard ideaal. Je kunt zorgbehoevende mensen een dienst verlenen en daarvoor ontvang je tot wel 15 euro per uur.

Let op: het genoemde uurtarief is inclusief toeslagen, nachtwerk en dergelijke.

3. Helpdeskmedewerker

Salaris per uur: tot 23,32 euro per uur

In de afgelopen jaren zijn grote callcenters als paddenstoelen uit de grond geschoten. Veel bedrijven kiezen namelijk voor een extern callcenter. Vaak zijn ze hier namelijk voordeliger mee uit. Bovendien zijn ze hiermee een stuk flexibeler.

Voor jou als student biedt dit veel mogelijkheden. Als helpdeskmedewerker kun je namelijk tot 15 euro per uur verdienen. En het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is te zitten en te bellen. Je hoeft dus geen fysieke inspanningen te leveren en je komt met veel mensen in gesprek. Dit zijn niet altijd de leukste gesprekken (lees: klachten en dergelijke), maar je verdient dus bovengemiddeld veel.

Let op: het genoemde uurtarief is inclusief toeslagen, nachtwerk en dergelijke.

4. Maaltijdbezorger

Salaris per uur: tot 19,38 euro per uur

Zeker als je als student in een grote stad woont, is het interessant om maaltijdbezorger te worden. Er is heel veel vraag naar maaltijdbezorgers, er is genoeg werk te doen en je kunt een prima bedrag per uur verdienen. Bovendien kom je lekker in beweging, kom je in contact met mensen en hoef je je zeker niet te vervelen.

Let op: het genoemde uurtarief is inclusief toeslagen, avondwerk en dergelijke.

5. Administratief werk

Salaris per uur: tot 18,80 euro per uur

Veel zaken in het huidige zakelijke leven zijn geautomatiseerd, maar dit geldt lang nog niet voor alles. Dit betekent dat je bij grote bedrijven, zoals banken en verzekeraars, nog allemaal administratieve handelingen kunt verrichten. Hierbij kun je denken aan het verwerken van data of het controleren van gegevens.

Lijkt dit je wat? Logisch. Je kunt tot wel 14 euro per uur verdienen, waarvoor je alleen maar hoeft te zitten en je ding kunt gaan doen. Je hoeft geen fysieke inspanningen te leveren en je kunt veelal ook vanuit huis werken.

6. Serveerder/Medewerker in de horeca

Salaris per uur: tot 15,20 euro per uur

Uiteraard kun je ook altijd kiezen voor een bijbaan in de horeca. Dit lijkt op het moment zelfs een prima keuze, omdat heel veel horecabedrijven naarstig op zoek zijn naar personeel. Zij zijn tijdens de coronaperiode veel werknemers kwijtgeraakt, waardoor ze nu veel nieuw personeel zoeken.

Voor jou als student biedt dit veel mogelijkheden. Je kunt namelijk uit meerdere banen kiezen en je kunt prima onderhandelen over je uurloon. Een uurloon van 15 euro is als horecamedewerker tegenwoordig ‘gebruikelijk’.

Let op: het genoemde uurtarief is inclusief toeslagen, avondwerk, fooien en dergelijke.

7. Bijles geven

Gemiddeld salaris per uur: 15 euro per uur

Heb je veel kennis over een specifiek vak of onderwerp? Waarom zou je dan geen bijles geven, bijvoorbeeld aan middelbare scholieren? Hiermee verdien je tot wel 15 euro per uur, of mogelijk zelfs nóg meer.

Het leuke hierbij is dat je ook nog op verschillende manieren te werk kunt gaan. Je kunt de scholieren in real life bijles geven, maar je kunt ze mogelijk ook via online kanalen bijles geven.

Om bijles als student te geven, kun je je bij een speciaal bureau aanmelden. Je kunt echter ook ouders/scholieren uit je omgeving of netwerk aanschrijven. Mogelijk zijn zij nog op zoek naar een goede bijlesdocent. En voor jou, als student, kun je hiermee oprecht veel geld verdienen. Slechts 4 uurtjes per week werken levert je al 60 euro op!

8. Nanny

Gemiddeld salaris per uur: 15 euro per uur

In de huidige maatschappij is het een feit dat veel ouders allebei moeten werken. Dit betekent dat ze minder tijd voor hun kinderen hebben en dat het bij sommige ouders elke dag weer een uitdaging wordt om dit te combineren. Gelukkig kun jij als nanny het leven van deze ouders een stuk makkelijker maken.

Woon je als student in een relatief grote stad? Dan zijn er maar al te veel ouders bij je in de buurt woonachtig die op zoek zijn naar een goede nanny. Een nanny die meedenkt, die goed met kinderen om kan gaan en die betrouwbaar is. Zijn dat allemaal punten die jou wel liggen? Dan is het erg interessant om tijdens je studententijd bij te springen als nanny. Zeker met het oog op het uurtarief; gemiddeld zo’n 15 euro per uur!

9. Veldwerker

Gemiddeld salaris per uur: 15 euro per uur

Ben je graag buiten en ben je graag actief bezig? Dan lijkt een bijbaan als veldwerker voor jou op het lijf geschreven. Als veldwerker doe je bijvoorbeeld onderzoek naar parkeergedrag, voer je bepaalde tellingen uit, neem je enquêtes af of voer je andere soorten veldonderzoek uit.

Het leuke hierbij is dat je actief bezig bent en onder de mensen komt. Dit werk verricht je overigens voor bijvoorbeeld een bedrijf of een gemeente. Door jouw werk hebben zij de juiste data voorhanden, waarmee ze belangrijke knopen door kunnen hakken. Je bent met je studenten bijbaan dus ook nog erg nuttig bezig!

10. Chauffeur

Gemiddeld salaris per uur: 15 euro per uur

Vind je het leuk om veel onderweg te zijn? Heb je daarnaast een goede rijstijl en vind je het leuk om mensen van dienst te zijn? Dan kun je kiezen voor een baan als chauffeur. Je bent hierbij bijvoorbeeld chauffeur van een drukke ondernemer of je moet auto’s tussen meerdere bedrijven heen en weer rijden.

Het leuke van dit beroep is dat je hier heel veel kanten mee op kunt. Er bestaan allerlei soorten bedrijven die naarstig op zoek zijn naar studentenchauffeurs, waardoor je ook nog eens voldoende keuze hebt. En het uurtarief is uiteraard ook interessant!

11. Hiker

Gemiddeld salaris per uur: 15 euro per uur

Spreekt het chaufferen van andere mensen je niet zozeer aan? Maar vind je autorijden wel erg leuk? Dan kun je beter voor een bijbaan als hiker kiezen. Hierbij rijd je auto’s van bijvoorbeeld een leasemaatschappij naar een autodealer. Of je haalt een leaseauto bij iemand thuis op en brengt deze naar de autodealer toe.

Als hiker ben je altijd onderweg. Je gaat met het OV naar de klant toe, je pikt de auto op en je brengt de auto naar de eindbestemming. Het leuke hierbij is dat je op een leuke manier je dagen invult, dat je met veel mensen in contact komt en dat je een prima bedrag per uur verdient.

12. Magazijnwerk

Gemiddeld salaris per uur: 14 euro per uur

De tijd dat je als magazijnwerker weinig verdiende, ligt ver achter ons. Als je nu als student je handen uit de mouwen steekt, kun je tot wel 14 euro per uur verdienen. Het leuke hierbij is dat je actief bezig bent, dat je een fysieke inspanning moet leveren en dat je na afloop een voldaan gevoel hebt. Bovendien bestaan er heel veel soorten bijbanen op het gebied van magazijnwerk.

13. IT-klusser

Gemiddeld salaris per uur: 14 euro per uur

Ben je handig met computers? En heb je veel verstand van zaken? Dan is het interessant om als IT-klusser je diensten aan te bieden. Je kunt dit via een eigen bedrijf doen, maar je kunt je hiervoor ook aansluiten bij een grotere onderneming. Als IT-klusser voer je klussen voor bedrijven uit, maar mogelijk ook voor particulieren. En dit allemaal vanachter je computer voor een bedrag van zo’n 14 euro per uur.

14. Receptionist

Gemiddeld salaris per uur: 14 euro per uur

Heb je vaak in de avonduren tijd over? Of wil je juist de uren in het weekend goed opvullen? Dan kun je eens kijken naar het werk als receptionist. Je kunt hierbij denken aan een receptionist in een hotel of in een bedrijfsverzamelpand. Ongeacht waar je als receptionist dient, voer je dankbaar werk uit.

15. Oppassen

Gemiddeld salaris per uur: 14 euro per uur

Ben je goed met kinderen of met huisdieren? Dan kun je prima je tijd als oppasser invullen. Als oppasser hoef je niet altijd op kinderen te passen; het is ook een ware trend om juist op dieren te passen. Ongeacht op wie of wat je op gaat passen, kun je hier een prima bedrag mee verdienen. Je draagt wel een bepaalde verantwoordelijkheid, maar dat is duidelijk terug te zien in het uurtarief.

16. Fastfoodmedewerker

Gemiddeld salaris per uur: 13 euro per uur

Ben je als student in een grotere stad woonachtig? Dan zijn er ongetwijfeld heel veel fastfoodrestaurants bij je in de buurt te vinden. En grote kans dat ze bij deze restaurants nog op zoek naar medewerkers zijn. Dit is wellicht niet het meest uitdagende werk, maar het verdient wel prima.

17. Barista

Gemiddeld salaris per uur: 13 euro per uur

Ben je verzot op het drinken van koffie? Weet je het verschil tussen een espresso, doppio en lungo? En ben je goed met een pistonmachine? Waarom ga je dan niet als barista aan de slag? Als barista bereid je voor je klanten heerlijke koffie en verdien je tot wel 13 euro per uur!

18. Werken in de retail

Gemiddeld salaris per uur: 13 euro per uur

Uiteraard kun je ook kiezen voor een bijbaan in de retail. Dit houdt in dat je in een winkel gaat werken, zoals een schoenen- of kledingwinkel. Je helpt hierbij je klanten, je zorgt voor een opgeruimde winkel en je probeert uiteraard de omzet te verhogen. Leuk werk waarbij je met heel veel mensen op een leuke manier in contact komt.

19. Transcribent

Gemiddeld salaris per uur: 13 euro per uur

Ben je goed in snel typen? En heb je ook een goed luisterend oor? Dan kan het interessant zijn om je diensten als transcribent aan te bieden. Hierbij luister je naar interviews, waarna je deze interviews geschreven op papier uitwerkt. Dit moet je op de juiste manier doen, waardoor er enige verantwoordelijkheid op je schouders rust. Dit zie je echter wel aan het uurloon terug én je hoeft geen fysiek werk te verrichten.

20. Pakketjesbezorger

Gemiddeld salaris per uur: 13 euro per uur

Vind je autorijden leuk en ben je niet bang om in een grote bestelbus te rijden? Dan kun je eens kijken naar de mogelijkheden om pakketjesbezorger te worden. Je bent hierbij lekker onderweg, je komt met veel mensen in contact en je voert dankbaar werk uit. Want een maatschappij zonder pakketjesbezorgers is eigenlijk niet meer voor te stellen.

5 overige bijbanen voor studenten

Het blijft niet alleen bij bovenstaande 20 bijbanen. Nee, er zijn ook nog bijbanen te verzinnen waaraan niet direct een uurtarief te koppelen is. 5 van deze interessante bijbanen zetten we ook nog voor je op een rijtje:

 • Starten met je eigen websites. Met je eigen websites kun je op meerdere manieren veel geld verdienen. Dit doe je door een online verdienmodel op je website te verwerken en je website te optimaliseren. Hiervoor heb je uiteraard wel enige kennis nodig.
 • Geld verdienen met social media. Uiteraard is het tegenwoordig ook prima mogelijk om geld te verdienen met social media. Met eigenlijk alle social media kanalen kun je op dit moment geld verdienen, maar dit is niet altijd even makkelijk. Je hebt bijvoorbeeld met een flinke concurrentiestrijd te maken.
 • Geld verdienen als influencer. Heb je nu al de nodige volgers op bijvoorbeeld Instagram of TikTok? Dan kun je ook prima geld verdienen als influencer. Als je dit goed weet te doen, kun je hier oprecht veel geld mee verdienen.
 • Werken in de bouw of als hovenier. Ben je handig en wil je vooral fysiek werk verrichten? Dan kun je eens kijken of je op één of andere manier in de bouw of als hovenier kunt werken. Het klopt dat je hier de nodige vrije tijd voor nodig hebt, maar misschien is dat bij jouw studie het geval.
 • Eigen bedrijf starten. Tot slot is het ook nog goed mogelijk om tijdens je studententijd al met je eigen bedrijf te starten. Mogelijk verdien je hier tijdens je studententijd niet al te veel aan, maar dit kan in de komende jaren alleen maar beter worden. Je leert hier bovendien ontzettend veel van en je kunt je dromen uit laten komen!

Wat is voor jou de leukste goed betaalde bijbaan?

Ben je als student nog op zoek naar een leuke bijbaan? Kijk dan zeker eens naar de 25 best betaalde studenten bijbanen die we hierboven besproken hebben. Deze bijbanen verdienen niet alleen goed, maar leveren ook nog een meerwaarde op voor je leven. Je besteedt je tijd nuttig, je breidt je netwerk uit en je verbetert je skills.

Een terechte vraag is wel wat voor jou de best betaalde studenten bijbaan is. Om het antwoord op die vraag te vinden, zou je over onderstaande vragen na moeten denken:

 • Waar heb je passie voor? Heb je bijvoorbeeld een passie voor IT of voor auto’s? Dan is het interessant om als respectievelijk IT-klusser of chauffeur aan de slag te gaan. Stem de mogelijke bijbanen goed op je passies af.
 • Wat voor werk wil je verrichten? Wil je vooral passief werk verrichten? Of wil je vooral intensief werk doen? Lijkt het je heerlijk om alleen maar online je werkzaamheden uit te voeren? Of kom je juist graag met mensen in persoonlijk contact? Bepaal wat voor werk je idealiter wil verrichten en ga vervolgens op zoek naar een geschikte studenten bijbaan.
 • Welke mogelijkheden heb je in de directe omgeving? Het is wenselijk dat je zo min mogelijk tijd hoeft te besteden aan het woon-werkverkeer. Ga daarom goed na welke mogelijkheden in de directe omgeving zijn.
 • Welke skills heb je? Het is uiteraard ook goed om te kijken naar je aanwezige skills. Als je ergens heel goed in bent, kun je die skills mogelijk inzetten voor je nieuwe bijbaan.

Al met al heb je de keuze uit veel interessante studenten bijbanen. Richt je in ieder geval niet alleen op het uurtarief, maar ook op de inhoud van het werk. Voer je werk uit dat je niet leuk vindt, maar waarmee je wél goed verdient? Dan doe je het alleen voor het geld. Maar een goed betaalde bijbaan maakt je studentenleven wel een stuk makkelijker.

Wil je echter werk doen dat je echt leuk vindt? Dan moet je mogelijk genoegen nemen met een iets lager uurloon. Je verdient dan minder, maar je beleeft wel meer plezier aan het werk dat je uitvoert. En dat is ook erg belangrijk.

Bekijk bovenstaande banen op je gemak, schrap banen die je niet aanspreken en stel zo een korte shortlist voor jezelf op. Aan de hand van dat lijstje kun je op zoek gaan naar interessante mogelijkheden in de buurt. Van werken tijdens je studententijd word je in ieder geval nooit slechter!

Bijbanen voor studenten op iedere leeftijd

Studenten vacatures