Studenten logo.

Kringloopshoppen bij RataPlan

Verified by Studenten.nl
Niet alleen het grootste maar ook het leukste kringloopbedrijf van Nederland.
Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Delft, Den Haag, Den Helder, Diemen, Haarlem, Dronten, Lelystad, Nieuwegein, Rotterdam|
Kringloopshoppen bij RataPlan logo
Ontvang meer informatieOnline kringloopwinkelen? Check de website rataplan.com
Type: Household stuff / In rooms
Industry: Non-profit & Charity
Opening hours: 09:00 - 18:00

Over

Of je nu een volledige studentenkamer wilt inrichten, graag unieke outfits draagt, boeken verslindt of gewoon een ontzettende shopaholic bent maar dit wel duurzamer wilt doen, kringloopbedrijf RataPlan is van alle markten thuis. 

 

In 2020 introduceerde Stichting RataPlan al het begrip ‘Meer dan een kringloopwinkel’: vestigingen waar recyclefans niet alleen naar hartenlust kunnen jagen op mooie koopjes, maar waar hen een complete kringloopervaring te wachten staat. Op dit moment zijn er 31 vestigingen en eind 2022 heeft RataPlan zelfs 33 vestigingen verspreidt over Nederland.

 

Ruimte voor reparatie

Duurzaamheid en hergebruik zijn essentiële onderwerpen voor RataPlan. Waarom zou je een product weggooien terwijl het makkelijk nog jaren meekan of dankzij een (kleine) reparatie? Veel kringloopwinkels van RataPlan hebben daarom een fietsreparatie. Hier knappen de fietsenmakers van RataPlan niet alleen ingebrachte fietsen op, maar staan zij tevens klaar om aan fietsen van klanten te sleutelen. Tegen een zacht prijsje kunnen er dan kleine reparaties worden uitgevoerd. Zo verkleinen we samen de afvalberg.

 

En hergebruik beperkt zich bij RataPlan niet tot kleding, meubels of servies: klanten kunnen op veel plekken bij de ‘RataPlant’-afdeling hun oude planten doneren of juist nieuwe groene vriendjes ‘adopteren’. Een gezellige koffiecorner waar shoppers tussen het struinen door in alle rust kunnen genieten van een heerlijke kop koffie en gebakje maakt de kringloopervaring compleet.


In de kringloopwinkels komen alle elementen op het gebied van duurzaamheid en upcycling samen. Zo zorgen we samen voor de wereld, één waarin iedereen waardevol mee kan doen.

 

Kwetsbare doelgroep

RataPlan heeft namelijk als doel om aan zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een betaalde baan te bieden. Door het werk in de kringloop krijgt deze kwetsbare doelgroep weer een kans om mee te doen in de maatschappij. Dus een aankoop in de kringloopwinkel is niet alleen uniek en fijn voor je portemonnee maar je helpt er ook de natuur en je medemens mee.

 

Webshop

Snuffelen tussen kringloopspullen in je favoriete kringloopwinkel is natuurlijk heerlijk. Er lekker op uit om op zoek te gaan naar dat unieke item waarvan je voordat je ging winkelen nog niet wist dat je het nodig had. Maar het leven is tegenwoordig ontzettend druk, dus hoe fijn is het om ook je favo kringloopitem online te kunnen kopen? Dat kan nu want RataPlan heeft een webshop. Via onze website plaatsen alle vestigingen van RataPlan items. Dus aanbod genoeg.

... Meer

Reviews

Geen rating

Review achterlaten