Studenten logo.

Museum Van Loon

Verified by Studenten.nl
Ontdek een verborgen culturele schat, midden in het centrum van Amsterdam.
Amsterdam|
Museum Van Loon logo
Ontvang meer informatieOp vertoon van je studentenkaart, kost een toegangskaartje voor de hele dag slechtst €11
Type: Culture
Industry: Arts & Culture
Opening hours: 10:00 - 17:00
Tel: 020-6245255
Adres: Keizersgracht 672

Over

Aan de Keizersgracht in Amsterdam vind je het historische Museum Van Loon. Gebouwd in 1672 en van oorsprong een woonpand bewoond door een van de bekendste leerlingen van Rembrandt van Rijn, Ferdinand Bol. In 1973 omgetoverd tot het museum Van Loon van nu, dankzij de laatste mannelijke telg van de familie Maurits Van Loon.


Eenmaal binnen krijg je toegang tot de verschilleden vertrekken van huis, ieder op eigen wijze ingericht en bekleed, 18de-eeuwse stijlkamers. Waarbinnen je kunt genieten van een omvangrijke vaste collectie bestaande uit portretten, gesigneerd meubilair, zilver en porselein. Achter het huis ligt een historische tuin die wordt afgesloten door de indrukwekkende gevel van het koetshuis. De perfecte plek om je bezoek aan het museum af te sluiten of gewoon om even bij te komen, onder het genot van een kopje koffie/thee en stuk gebak.


Naast de vaste collectie, biedt het museum ook een wisselend aanbod aan op zichzelf staande tentoonstellingen en activiteiten. De nieuwste tentoonstelling, "Wie Zegt Dat", is vanaf april te bezoeken. Verder biedt het museum in juni de Open Tuin Dagen aan, in het najaar operaconcerten en in november natuurlijk de befaamde museumnacht. Al met al, voor elk wat wils.


Het museum is van maandag tot en met zondag geopend van 10.00-17.00 uur. Op vertoon van je studentenkaart, kost een toegangskaartje voor de hele dag slechtst €11,-. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen, evenementen en activiteiten, volg ons dan op instagram en/of facebook, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

... Meer

Reviews

Geen rating

Review achterlaten