Studenten logo.

PortAgora Kringloop

Tilburg|
PortAgora Kringloop logo
Ontvang meer informatie
Type: Household stuff / In rooms
Industry: Non-profit & Charity
Company size: 11 to 50 employees
Opening hours: 10:00 - 17:00
Tel: 013-5457377
Adres: Koningsplein 218-223, Tilburg

Over

PortAgora is natuurlijk the-place-to-be voor studenten. Bij PortAgora kun je terecht voor al je kleding, meubels, boeken, muziek en overige huisraad. En dat alles voor de laagste prijzen in Tilburg!


PortAgora is een organisatie die sociale, culturele en/of economische projecten in binnen- en buitenland initieert en/of ondersteunt. Met je aankopen draag je dus bij aan diverse goede doelen. Zie www.portagora.eu/projecten/ voor meer informatie over de projecten. PortAgora werkt met vrijwilligers; er blijft weinig aan de strijkstok hangen.


In augustus 2017 heeft KringloopWarenhuis PortAgora haar nieuwe winkel aan het Koningsplein in het centrum van Tilburg geopend. De organisatie, die méér is dan alleen een kringloopwinkel, was ruim 30 jaar lang gevestigd aan de Goirkestraat.


De nieuwe locatie en het pand boden veel kansen en mogelijkheden. Om te beginnen is het winkeloppervlak van 500 m2 naar 800 m2 gegaan, waardoor o.a. het assortiment beter kan worden 'neergezet', en er ruimte is voor een 'koffiecorner'. De etalage van zo'n 30 meter breed geeft ruimschoots de gelegenheid om de winkel en organisatie naar buiten toe te presenteren. Grenzend aan het centrum bereikt de winkel een groter en breder publiek, zeker op zaterdag als de markt er voor de deur staat. En eventueel samenwerken met andere winkeliers wordt een stuk eenvoudiger.


Toch ging PortAgora met enige tegenzin weg uit de Goirkestraat. Hoewel mensen uit heel de stad de kringloopwinkel wel wisten te vinden, was ze in de wijk 'Oud Noord' een echte buurtwinkel, met een grote schare vaste, trouwe klanten, van wie sommige haast dagelijks binnen wandelden. Deze klantenkring heeft jarenlang voor een bestendige aanvoer en afname van mooie spullen met een prima tweede leven, en voor een prettige sfeer in de winkel gezorgd.


Met haar humanitaire achtergrond – de organisatie is ooit begonnen als inzamel- en distributiepunt van hulpgoederen bestemd voor het toen nog hulpbehoevende Polen – onderscheidt PortAgora zich van de meeste andere kringloopwinkels in Tilburg. Een belangrijk deel van de opbrengst vanuit de verkoop van een breed assortiment kringloopgoederen, gaat nog altijd naar diverse sociale doelen in binnen- en buitenland. Zo ondersteunt PortAgora o.a. de Quiet-community in Tilburg, en implementeert en/of ondersteunt ze – deels met een subsidie van de Gemeente Tilburg in het kader van het programma 'Een wereld T winnen' – diverse maatschappelijke, culturele en economische projecten in Bosnië Herzegovina en Kroatië. Daarnaast geeft het kunnen doen van vrijwilligerswerk bij PortAgora veel mensen de mogelijkheid (weer) te participeren.

... Meer

Reviews

Geen rating

Review achterlaten