Studenten logo.

Sportcentrum URSUS

Verified by Studenten.nl
Een breed aanbod van sportprogramma's in Leeuwarden.
Leeuwarden|
Sportcentrum URSUS logo
Ontvang meer informatieWerk aan je conditie en schrijf je in!
Industry: Energy
Company size: 11 to 50 employees members
Opening hours: 08:00 - 22:00
Tel: 058-2152959
Adres: Leeuwerikstraat 119, Leeuwarden

Over

Of je nu wilt werken aan je gezondheid, sterker wilt worden of je conditie wilt verbeteren. Sportcentrum Ursus biedt je een breed aanbod aan sportprogramma’s- en faciliteiten, waaronder de nieuwste fitnesstrend: immersive fitness.


Sportcentrum Ursus speelt als eerste op deze trend in met spinningbeleving ‘The Trip’. Een videowall geeft de groepsles een extra dimensie. Bovendien stimuleert het je nog harder te gaan. Spinning was nog nooit zo meeslepend. Ondertussen zijn ze ook begonnen virtual trainingen.


Innovatie

Bij immersive fitness ben je niet alleen bezig met je oefeningen. Het draait ook om de beleving en een meeslepende ervaring. Deze manier van sporten is dan ook geïnspireerd op film, live concerten en interactief gamen.


Je stapt op de fiets en drie kwartier lang dompel jij jezelf onder in een reis door de jungle, door een vulkaan en langs een waterval. Realistische beelden wisselen af met Star Wars-achtige werelden, om vervolgens te krimpen en de jungle te ervaren vanuit het perspectief van een insect. Op het tien meter brede scherm klim en daal je door de landschappen, ondertussen stel je constant de weerstand van de fiets bij. Zoals gezegd is het een ware beleving. “Zelfs mensen die een hekel aan fietsen hebben, vinden het superleuk. Bovendien stimuleren de beelden jou een tandje harder te gaan”, aldus eigenaar Erwin.


Elke acht weken is er een nieuwe trip, zodat je genoeg tijd hebt te wennen aan de training, maar ook snel genoeg weer een nieuwe ervaring krijgt.


Virtual training

Het mooie is dat er voor jou als sporter geen extra kosten verbonden zijn aan The Trip; je hebt alleen een abonnement van Ursus nodig. Daarmee kun je bovendien meedoen met de andere groepslessen en ‘Virtual’ lessen.


Die virtuele lessen zijn voor elk uur van de ochtend ingepland in de ‘Virtual Room’. Je volgt er onder andere bodypump, bodybalance, bodycombat, sh’bam en grit training via de trainer op het scherm.


Kortom: de keuze is reuze!

... Meer

Reviews

Geen rating

Review achterlaten