Studenten logo.

Wil jij die leuke Administratieve baan?

Schrijf je vandaag in voor die leuke Administratieve baan en wij nemen direct contact met je op.

Updated 17 jun., 2024

TOP ADMINISTRATIEVE BIJBANEN 2024
Studenten.nl Jobs
Breda
€16,00 - 20,00 per/uur
Klantenservice en administratief medewerker

Ben jij communicatief en administratief handig? Dan zoeken wij jou voor deze leuke bijbaan in Breda!

BekijkenArrow
Top salaris en vanuit huis!
Studenten.nl Jobs
Den Haag, Gouda, Leiden, Rotterdam
€17,00 - 20,00 per/uur
Vakantiebaan: Financieel medewerker

Zoek jij een zeer goed verdienende vakantiebaan deze zomer? Ga werken met cijfers bij een grote verzekeraar van woningen.

BekijkenArrow

Administratieve bijbaan

Wil jij graag wat bijverdienen naast je studie of andere baan? Dan is een administratieve bijbaan wellicht iets voor jou. Er zijn veel verschillende administratieve functies te vinden, waarmee je flexibel kan werken en vaak ook thuis kan werken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder. Op deze manier kan je dus makkelijk wat bijverdienen naast je baan of studie.

Administratieve Studentenbaan? In deze vertellen we meer over deze bijbaan

Administratieve Studentenbaan? In deze vertellen we meer over deze bijbaan

Wat een administratieve bijbaan inhoudt

De taken van een administratieve bijbaan student kunnen erg variëren. Zo kan je bijvoorbeeld werken als telefoniste, maar ook data invoeren is een veelvoorkomende taak. Ook het verwerken van post en het maken van reserveringen behoren tot de mogelijkheden. Er zijn dus genoeg verschillende administratieve functies waar je uit kan kiezen. Wanneer je aan de slag gaat met een administratieve bijbaan, is het belangrijk dat je over een goede dosis doorzettingsvermogen beschikt.

Een administratieve bijbaan is dan ook zeker niet voor iedereen weggelegd. Als je snel geïrriteerd raakt door herhalingen of als je makkelijk afgeleid wordt, is een administratieve bijbaan waarschijnlijk niets voor jou. Maar als je een administratieve bijbaan wel aankan, dan is het zeker een leuke en makkelijke manier om wat bij te verdienen.

Veelgestelde vragen over een administratieve bijbaan

Veel mensen weten niet zoveel over een bijbaan in de administratie. Dit kan ze daardoor tegenhouden om te solliciteren voor dit soort bijbanen. Daarom hebben we hieronder de meest voorkomende vragen over administratieve bijbanen voor je proberen te beantwoorden. Op deze manier kan je snel achterhalen of een administratieve bijbaan iets voor jou is.

Wat zijn de voordelen van een administratieve bijbaan?

Een administratieve bijbaan heeft verschillende voordelen. Zo is het een makkelijke manier om wat bij te verdienen naast je studie of baan. Ook kan je vaak flexibel werken en thuiswerken, waardoor je deze baan makkelijk kan combineren met andere activiteiten. Een administratieve bijbaan vanuit huis is dus zeker mogelijk. Daarnaast zijn er veel verschillende functies waaruit je kan kiezen, dus er is altijd wel iets wat bij jou past. Verder is het cruciaal om te weten dat je met een administratieve bijbaan vaak snel aan de slag kan. Tot slot is het ook nog eens een mooie manier om je cv aan te vullen.

Zijn er ook nadelen aan werken in de administratieve sector?

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan het werken in de administratieve sector. Zo is het belangrijk om goed met computers te kunnen werken en snel te kunnen typen. Ook moet je vaak netjes en precies kunnen werken, omdat een foutje makkelijk gemaakt kan worden. Daarnaast is het van belang dat je over weinig of geen sociale contacten beschikt, aangezien je veel alleen zal werken. Tot slot moet je ook goed kunnen omgaan met telefonische verzoeken. Hoewel er dus zeker nadelen zijn, vallen deze in het niet vergeleken met de voordelen van een bijbaan in de administratie.

Hoeveel verdient iemand in de administratie?

Het salaris in de administratieve sector is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je leeftijd, ervaring en opleiding. Met een administratieve bijbaan 16 jaar krijg je nou eenmaal wat minder vergoed. Daarnaast heeft ook je functie invloed op je salaris. Als je bijvoorbeeld data gaat invoeren, zal je meer verdienen dan iemand die werkt als telefoniste. Het is daarom cruciaal om goed te kijken naar wat voor functie je wil gaan doen en welke verantwoordelijkheden daarbij horen. Als student kun je echter nog steeds een mooi bedrag bijverdienen. Daardoor is een administratieve bijbaan zeker een mooie optie voor studenten. Je kunt er immers je studie of huur mooi mee financieren en een wat aangenamer leven hebben.

Heb ik een opleiding nodig om een administratieve medewerker te worden?

Niet alle functies in de administratieve sector vereisen een opleiding, maar voor sommige functies is het wel nodig. Zo is het bijvoorbeeld voor een boekhouder belangrijk dat je een relevante financiële opleiding hebt gevolgd. Ook als je data gaat invoeren, is kennis van computers en programma's erg handig. Het is daarom van belang om goed te kijken naar welke functie je wil gaan doen en of hier een opleiding voor nodig hebt. Op studenten.nl vind je echter over het algemeen bijbanen waarbij geen afgeronde bacheloropleiding vereist is. Daardoor is het voor iedereen mogelijk om een administratieve parttime bijbaan te vinden.

Wat zijn de vereisten voor een administratieve medewerker?

De vereisten voor een administratieve medewerker verschillen per functie. Zo is het bijvoorbeeld cruciaal dat je over goede sociale vaardigheden beschikt als je aan de telefoon gaat werken, maar is dit minder relevant als je data invoert. Ook moet je in sommige gevallen snel kunnen typen of netjes en precies kunnen werken. Het is daarom van belang om de functie die je wil gaan doen goed te onderzoeken, zodat je weet of je aan de vereisten voldoet. Soms helpt wat achtergrondkennis ook mee, zoals bij een administratieve juridische bijbaan. Houd hier dus goed rekening mee voordat je besluit om te solliciteren voor bepaalde vacatures die op studenten.nl staan.

Moet ik iets in het achterhoofd houden met een administratieve bijbaan?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een bijbaan in de administratieve sector overweegt. Zo is het belangrijk dat je weet wat voor functie je wil gaan doen en of hier een opleiding voor nodig is. Ook moet je goed kijken naar de vereisten, zodat je weet of je hier aan voldoet. Tot slot is het ook van belang om te weten of hoeveel uur je wilt werken, aangezien je veel bijbanen in de administratieve sector flexibel kunt uitvoeren. Als je alle bovenstaande punten in acht neemt, is er echter niks mis mee om een administratieve bijbaan te overwegen.

Waarom is een administratieve medewerker zijn een leuke bijbaan?

Een administratieve medewerker zijn is een leuke bijbaan omdat je vaak veel vrijheid hebt. Zo kun je in sommige functies zelf bepalen hoeveel uur je wilt werken en op welk moment van de dag. Ook is er veel ruimte om te groeien, aangezien er altijd wel een functie is waarvoor je geschikt bent. Tot slot kun je met een administratieve bijbaan ook nog eens snel aan de slag. Daardoor heb je binnen mum van tijd een leuke bijbaan gevonden en hoef je niet veel tijd te spenderen aan de zoektocht.

Kan ik ook thuiswerken?

Thuiswerken is bij sommige administratieve bijbanen mogelijk, maar bij anderen weer niet. Zo kun je bijvoorbeeld als data entry medewerker met een administratieve bijbaan thuiswerk doen, maar is dit bij een telefoniste minder vaak mogelijk. Het is daarom slim om goed te kijken naar de functie die je wil gaan doen en of hier thuiswerken bij mogelijk is. In overleg is dit vaak wel mogelijk, dus het is zeker de moeite waard om hiernaar te vragen.

Moet ik bepaalde spullen zelf aanschaffen om te beginnen als administratief medewerker?

Nee, je hoeft geen bepaalde spullen aan te schaffen om als administratieve medewerker aan de slag te gaan. Wel is het cruciaal dat je over een laptop of computer beschikt, aangezien veel administratieve functies digitaal worden uitgevoerd. Ook moet je in sommige gevallen snel kunnen typen of netjes en precies kunnen werken, maar dit zijn vaak vaardigheden die je al hebt.

Blijft een bijbaan als administratieve medewerker voorlopig bestaan?

Ja, er is een grote kans dat een bijbaan als administratieve medewerker voorlopig blijft bestaan. Dit komt omdat er altijd wel bedrijven zijn die hulp nodig hebben met de administratie. Ook is de kans groot dat thuiswerken in de toekomst steeds vaker mogelijk zal worden, waardoor je nog meer flexibiliteit zult hebben. Tot slot is er ook steeds meer vraag naar mensen die snel kunnen typen of netjes en precies kunnen werken, aangezien steeds meer bedrijven hun administratie digitaal willen uitvoeren. Hoewel er zeker meer automatisering komt met de administratie, zal er dus altijd een vraag bestaan naar mensen die de administratie willen doen voor bedrijven en organisaties.

Hoe begin ik als administratieve medewerker?

Als je wilt beginnen als administratieve medewerker, is het belangrijk dat je weet welke functie je wil gaan doen. Vervolgens kijk je op studenten.nl naar de vacatures die open staan voor de functie die je voorkeur heeft. Hierna begin je met solliciteren. Wanneer een potentiële werkgever meer over je wil weten, zal je uitgenodigd worden voor een gesprek. Dit kan zowel fysiek als online zijn. Vervolgens hoor je of je aangenomen bent. Daarna word je ingewerkt voordat je zelf begint met je functie in de administratie.

Word nu iemand die in de administratie werkt als bijbaan

Al met al is het dus zeker de moeite waard om een administratieve bijbaan te overwegen. Dit geldt vooral als je snel aan de slag wilt, veel vrijheid wilt en je graag in de administratie wilt werken. Ook is er veel ruimte om te groeien met een administratieve bijbaan, aangezien er altijd wel een functie is waarvoor je geschikt bent. Er is dus niks mis met het aannemen van een administratieve bijbaan wanneer je alle bovenstaande punten in acht neemt. Dus waar wacht je nog op? Word nu iemand die in de administratie werkt als bijbaan.

Een administratieve bijbanen is dus zeker de moeite waard om te overwegen. Het is een baan met veel vrijheid en mogelijkheden tot groei. Ook is er steeds meer vraag naar mensen die snel kunnen typen of netjes en precies kunnen werken, aangezien steeds meer bedrijven

Zelf opzoek naar Administratief Personeel?

Ben je als hr manager of ondernemer zelf opzoek naar administratief personeel? Bekijk dan de pagina administratief personeel inhuren.

Klaar voor die baan?

Wil jij een baan die past bij jouw wensen? Die je goed kan combineren naast je studie of juist nu kan doen tijdens een tussenjaar? Schrijf je in en vind die leuke bijbaan

Inschrijven

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Deel deze job

Bijbanen voor studenten op iedere leeftijd

Studenten vacatures