Studenten logo.

Wil jij die leuke Bezorger baan?

Schrijf je vandaag in voor die leuke Bezorger baan en wij nemen direct contact met je op.

Updated 04 jun., 2024

TOP BEZORGER BIJBANEN 2024
New York Pizza Den Haag Centrum
Den Haag
€12,00 - 17,00 per/uur
Pizzabezorger bij New York Pizza!

Op de Scooter of Ebike. Great jobs in Den Haag!

BekijkenArrow

Maaltijdbezorger bijbaan

Wil jij graag wat bijverdienen? Dan is een bijbaan als maaltijdbezorger misschien iets voor jou. Je werkt voornamelijk in de avonduren en je kunt zelf bepalen wanneer je werkt. Daarnaast hoef je geen ervaring te hebben, want binnen een mum van tijd leer je precies hoe je kunt presteren. Benieuwd of een baan als maaltijdbezorger iets voor jou is? Lees dan verder.

Wat een maaltijdbezorger bijbaan inhoudt

Wanneer je een baan als maaltijdbezorger aangaat, dan ga je bezorgen voor een restaurant. Dit kan in de vorm van pizza's, pasta's of andere gerechten zijn. Je bent verantwoordelijk voor het op tijd leveren van de bestelling en je moet ervoor zorgen dat alles netjes en schoon bij de klant aankomt. Op deze manier zorg je ervoor dat de klant tevreden is en weer een bestelling bij hetzelfde restaurant plaatst.

Veelgestelde vragen over een maaltijdbezorger bijbaan

Steeds meer mensen overwegen om een maaltijdbezorger te worden. Dit is ook niet meer dan logisch, want er is altijd een grote vraag naar deze functie vanuit bedrijven. Toch hebben veel mensen vragen over deze bijbaan. Daarom vind je hieronder een segment waarin we de grootste vragen beantwoorden over een bijbaan als maaltijdbezorger. Op deze manier ontdek je precies of deze bijbaan wat voor je is. Neem daarom zeker het stukje hieronder goed door.

Wat zijn de voordelen van een maaltijdbezorger bijbaan?

Een bijbaan als maaltijdbezorger heeft verschillende voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf bepalen wanneer je werkt en hoef je geen ervaring te hebben. Daarnaast is het een leuke manier om wat bij te verdienen. Ook ontmoet je allerlei mensen. Daardoor is het een ideaal bijbaantje voor studenten en mensen die op zoek zijn naar een leuke bijverdienste. Al met al zijn er dus genoeg redenen om een bijbaan als maaltijdbezorger aan te gaan.

Zijn er ook nadelen aan werken als maaltijdbezorger?

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan een baan als maaltijdbezorger. Zo is het werk vaak fysiek vermoeiend en kun je in slecht weer soms moeilijk van A naar B komen. Ook kan het werk in drukke periodes erg hectisch zijn. Echter zijn deze nadelen op te lossen door bijvoorbeeld een beetje extra fysieke conditie op te bouwen. Wanneer je deze nadelen van tevoren kent, dan is een baan als maaltijdbezorger een perfecte bijbaan.

Hoeveel verdient iemand als maaltijdbezorger?

Hoeveel je verdient als maaltijdbezorger is afhankelijk van het restaurant waarvoor je werkt. Sommige restaurants geven een vast bedrag per uur, andere restaurants geven een percentage van de bestelling. Dit is ongeveer € 0,50 tot € 0,75 per bestelling. Je kunt dus gemiddeld € 15 tot € 20 per uur verdienen. Klinkt niet slecht, toch? Verder kun je ook als maaltijdbezorger werken voor grotere bedrijven. Dit doe je als freelancer, waarbij je meestal per bezorging betaald wordt. Er is dus meer dan genoeg geld te verdienen.

Vanaf welke leeftijd mag ik een maaltijdbezorger zijn?

In principe kun je als maaltijdbezorger beginnen zodra je 16 jaar bent. Een 15 jarige maaltijdbezorger mag je dus niet zijn. Vaak is het zelfs zo dat restaurants liever personeel in dienst nemen vanaf 18 jaar. Dit omdat ze dan meer ervaring en verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Mocht je minderjarig zijn, dan kan het handig zijn om een toestemmingsverklaring van je ouders te vragen. Op deze manier voorkom je problemen met de wet. Vanzelfsprekend is er geen maximumleeftijd waar je aan moet voldoen. Vrijwel iedereen kan dus aan de slag als maaltijdbezorger.

Waarom is een bijbaan als maaltijdbezorger ideaal voor studenten?

Ook is het nog belangrijk om te weten waarom een bijbaan als maaltijdbezorger ideaal is voor studenten. Dit komt doordat je met deze baan flexibel bent in werktijden. Zo kun je makkelijk werken rondom je studie en hoeft het niet ten koste te gaan van je cijfers. Daarnaast is het een perfecte manier om wat bij te verdienen, zonder dat het veel tijd in beslag neemt. Verder is het natuurlijk ook een leuke baan waarin je veel mensen ontmoet. Ook bouw je een netwerk uit bij allerlei restaurants. Al met al is dit dus een perfecte bijbaan voor studenten die hun onderhoudskosten op een leuke manier willen kunnen betalen.

Heb ik een opleiding nodig om een maaltijdbezorger te worden?

Nee, je hebt geen opleiding nodig om een maaltijdbezorger te worden. Iedereen kan dit werk aan. Wel is het van belang dat je een rijbewijs hebt en eigen vervoer tot je beschikking hebt wanneer je een auto of scooter gebruikt. Dit is namelijk noodzakelijk om de bestelling bij de klant af te kunnen leveren. Met een elektrische fiets is dit echter geen vereiste. Daardoor kan vrijwel elke student aan de slag als maaltijdbezorger. Dit is dan ook zeker een bijbaan die toegankelijk is.

Wat zijn de vereisten voor een maaltijdbezorger?

De vereisten voor een maaltijdbezorger zijn dat je minimaal 16 jaar bent en over eigen vervoer beschikt. Het is ook belangrijk dat je klantvriendelijk en betrouwbaar bent, want je hebt tenslotte contact met de klanten. Daarnaast moet je natuurlijk wel hard kunnen werken, want soms is het werk erg druk. Verder zijn er geen strenge vereisten om een maaltijd bezorger te zijn. Daardoor kun je haast onmiddellijk aan de slag met deze bijbaan.

Moet ik iets in het achterhoofd houden met een maaltijdbezorger?

Het is cruciaal om te weten dat je als maaltijdbezorger vaak in de avonduren werkt. Dit is omdat de meeste mensen 's avonds eten. Houd hier dus rekening mee wanneer je een baan zoekt. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat het werk fysiek vermoeiend kan zijn en dat je soms in slecht weer moet werken, bijvoorbeeld als het regent of sneeuwt. Ook kan het werk in drukke periodes erg hectisch zijn, dus houd dat in gedachten. Op deze manier ben je mentaal goed voorbereid op je werk als maaltijdbezorger in Nederland.

Waarom is een maaltijdbezorger zijn een leuke bijbaan?

Een bijbaan als maaltijdbezorger is een leuke bijbaan omdat je zelf bepaalt wanneer je werkt en je geen ervaring hoeft te hebben. Daarnaast is het een leuke manier om wat bij te verdienen. Ook ontmoet je allerlei mensen. Daardoor is het een ideaal bijbaantje voor studenten en mensen die op zoek zijn naar een leuke bijverdienste. Al met al zijn er dus genoeg redenen om een bijbaan als maaltijdbezorger aan te gaan.

Moet ik mijn eigen vervoer hebben om als maaltijdbezorger te werken?

Ja, het is belangrijk dat je over eigen vervoer beschikt wanneer je als maaltijdbezorger werkt. Dit komt omdat je de bestellingen bij de klant moet afleveren. Daardoor moet je zelf een auto, scooter, of elektrische fiets kunnen regelen. Bij sommige grote bedrijven krijg je echter een voertuig die je kunt gebruiken. Vraag daarom altijd even na bij de werkgever hoe dit in elkaar zit.

Moet ik bepaalde spullen zelf aanschaffen om te beginnen als maaltijdbezorger?

Ja, je moet bepaalde spullen zelf aanschaffen voordat je als maaltijdbezorger kunt beginnen. Dit zijn onder andere de jassen van een bepaalde bezorger. Echter krijg je deze soms ook zelf uitgereikt wanneer je voor een bepaald restaurant werkt. Ook is het van belang dat je een navigatiesysteem of een goede kaart van de stad tot je beschikking hebt, want soms moet je in grote steden rijden waar je niet bekend bent. Vraag daarom altijd even na bij de werkgever welke spullen je nodig hebt.

Blijft een bijbaan als maaltijdbezorger voorlopig bestaan?

Ja, een bijbaan als maaltijdbezorger blijft voorlopig bestaan. Dit komt omdat de vraag naar maaltijdbezorgers steeds groter wordt. Er wordt dus altijd naar maaltijdbezorgers gezocht. Dit is omdat mensen vaak geen tijd of zin hebben om te koken en liever iets laten bezorgen. Daarnaast wordt er steeds meer online besteld, waardoor de vraag naar maaltijdbezorgers nog groter wordt. Ook zijn er steeds meer bedrijven die maaltijden bezorgen, waardoor er steeds meer werk is voor maaltijdbezorgers. Dit is dus een bijbaan die voorlopig nog bestaat. Daardoor is het een goede bijbaan voor mensen die op zoek zijn naar werk, want een maaltijdbezorger vacature vind je zo.

Hoe begin ik als maaltijdbezorger?

Als maaltijdbezorger beginnen is een vrij simpel proces. In de eerste plaats ga je bij studenten.nl op zoek naar mooie vacatures. Er zijn er meer dan genoeg, waardoor je zeker wat ziet staan dat aan al jouw eisen voldoet. Vervolgens solliciteer je op de vacatures die je interesseren. Daarna wacht je af tot je op gesprek wordt uitgenodigd. In de meeste gevallen is dat niet zo lang. Wanneer je wat terughoort, ga je naar het gesprek toe. Hier worden alle ins en outs van de baan besproken, waarna je weet of je de baan krijgt of niet. Heb je de baan gekregen? Dan ga je aan de slag. Als maaltijdbezorger beginnen is dus binnen een mum van tijd gebeurd.

Word nu een maaltijdbezorger

Al met al is een bijbaan als maaltijdbezorger zeker de moeite waard. Je verdient lekker bij, je bent vrij en je ontmoet leuke mensen. Wat wil je nog meer? Dus mocht je op zoek zijn naar een leuke bijbaan, denk dan eens aan een baan als maaltijdbezorger. Ga daarom nu op zoek naar een mooie vacature en solliciteer. Wie weet ga jij binnenkort al aan de slag als maaltijdbezorger.

Klaar voor die baan?

Wil jij een baan die past bij jouw wensen? Die je goed kan combineren naast je studie of juist nu kan doen tijdens een tussenjaar? Schrijf je in en vind die leuke bijbaan

Inschrijven

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Deel deze job

Bijbanen voor studenten op iedere leeftijd

Studenten vacatures