Studenten logo.

3 leestijd

Werken als bijbaan in de schoonmaak: alles wat je moet weten

door Patrick Werkman • Updated Mar 29, 2023

Schoonmaken als bijbaan kan een geweldige optie zijn voor studenten die op zoek zijn naar flexibel werk en extra geld willen verdienen. In dit artikel geven we je een overzicht van wat je kunt verwachten als je gaat werken als schoonmaker.

Waarom werken in de schoonmaak?

Er zijn verschillende redenen waarom werken in de schoonmaak een goede optie kan zijn voor een bijbaan:

Flexibele uren: Schoonmaakwerk is vaak beschikbaar op verschillende tijdstippen van de dag, waardoor je je werkuren kunt aanpassen aan je studierooster.

Betrouwbare werkgelegenheid: Er is altijd vraag naar schoonmakers, vooral in grote steden en drukke gebieden.

Weinig vereisten: Voor de meeste schoonmaakbanen heb je geen speciale vaardigheden of opleiding nodig.

Soorten schoonmaakbanen

Er zijn verschillende soorten schoonmaakbanen die beschikbaar zijn als bijbaan:

Kantoorreiniging: Dit type schoonmaakwerk omvat het schoonmaken van kantoren, vergaderruimtes en gemeenschappelijke ruimtes in gebouwen.

Residentiële schoonmaak: Dit type schoonmaakwerk omvat het schoonmaken van huizen en appartementen.

Evenementen schoonmaak: Dit type schoonmaakwerk omvat het schoonmaken van evenementenlocaties, zoals concertzalen en stadions, na afloop van evenementen.

Industriële schoonmaak: Dit type schoonmaakwerk omvat het schoonmaken van fabrieken en magazijnen.

Wat zijn de vaardigheden die nodig zijn voor schoonmaakwerk?

Hoewel je voor de meeste schoonmaakbanen geen specifieke vaardigheden nodig hebt, zijn er enkele vaardigheden die je kunnen helpen bij het vinden van werk en het uitvoeren van je taken:

Fysieke fitheid: Schoonmaakwerk kan fysiek veeleisend zijn, vooral als je werkt in grote gebouwen of industrieën.

Goede organisatie en planning: Het is belangrijk om je tijd en taken te kunnen plannen om ervoor te zorgen dat je al het werk afkrijgt.

Oog voor detail: Schoonmaakwerk vereist aandacht voor detail om ervoor te zorgen dat alles grondig wordt schoongemaakt.

Hoe vind je een baan in de schoonmaak?

Er zijn verschillende manieren om een bijbaan te vinden in de schoonmaak:

Online vacaturesites: Veel bedrijven plaatsen hun vacatures op online vacaturesites zoals Studenten.nl/

Uitzendbureaus: Uitzendbureaus kunnen je helpen bij het vinden van schoonmaakwerk en kunnen je ook helpen bij het opstellen van je cv en het voorbereiden van sollicitatiegesprekken.

Netwerken: Vraag vrienden en familie of zij iemand kennen die op zoek is naar schoonmakers.

Hieronder vind je een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden over werken als bijbaan in de schoonmaak:

**Hoeveel verdien ik gemiddeld als schoonmaker? Antwoord: Het salaris voor schoonmakers kan variëren, afhankelijk van de locatie, het soort schoonmaakwerk en het bedrijf waar je voor werkt. Het gemiddelde uurloon voor een schoonmaker is echter meestal tussen de 10 en 15 euro per uur.

**Heb ik speciale vaardigheden nodig om als schoonmaker te werken? Antwoord: Voor de meeste schoonmaakbanen heb je geen speciale vaardigheden of opleiding nodig. Het is echter belangrijk dat je fysiek fit bent, goede organisatie- en planningsvaardigheden hebt en oog voor detail hebt.

**Is het werken als schoonmaker flexibel? Antwoord: Ja, werken als schoonmaker kan erg flexibel zijn. Veel schoonmaakbanen zijn beschikbaar op verschillende tijdstippen van de dag, wat betekent dat je je werkuren kunt aanpassen aan je studierooster.

**Welke soorten schoonmaakbanen zijn er beschikbaar als bijbaan? Antwoord: Er zijn verschillende soorten schoonmaakbanen die beschikbaar zijn als bijbaan, waaronder kantoorreiniging, residentiële schoonmaak, evenementenschoonmaak en industriële schoonmaak.

**Hoe vind ik een baan als schoonmaker? Antwoord: Er zijn verschillende manieren om een bijbaan te vinden als schoonmaker, waaronder online vacaturesites, uitzendbureaus en netwerken.

**Hoeveel uur per week moet ik werken als schoonmaker? Antwoord: Het aantal uren dat je als schoonmaker moet werken, kan variëren afhankelijk van het bedrijf waarvoor je werkt en het soort schoonmaakwerk dat je doet. Over het algemeen zijn schoonmaakbanen echter beschikbaar voor zowel fulltime als parttime werk.

**Wat zijn de voordelen van werken als schoonmaker? Antwoord: Enkele voordelen van werken als schoonmaker zijn flexibele werktijden, betrouwbare werkgelegenheid, weinig vereisten en de mogelijkheid om extra geld te verdienen.

**Is het veilig om als schoonmaker te werken in verband met COVID-19? Antwoord: Veel schoonmaakbedrijven hebben extra veiligheidsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat hun werknemers veilig zijn tijdens het schoonmaken. Dit kan onder meer het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en regelmatig ontsmetten van apparatuur en oppervlakken omvatten. Zorg ervoor dat je je aan de richtlijnen van je werkgever houdt om veilig te blijven tijdens het schoonmaken.

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Bijbanen voor studenten op iedere leeftijd

Studenten vacatures