Studenten logo.

3 leestijd

De beste horeca banen voor studenten

door Patrick Werkman • Updated Apr 11, 2023

De horeca is overal. Dat maakt het ook extra toegankelijk om te kiezen voor een bijbaan in de horeca. Zeker als student brengt een baan in de horeca veel voordelen met zich mee. De werktijden zijn namelijk heel flexibel en dit maakt het makkelijk om het naast je studie te kunnen doen. Maar wat zijn nu de beste horeca banen voor studenten? Je leest het in dit artikel.

Waarom werken in de horeca als student?

‘Horeca’ is een breed begrip. Er zijn namelijk allerlei soorten functies die onder de horeca vallen en dit maakt een baan in de horeca dan ook erg divers. Dit betekent dat er dan ook altijd wel een functie zal zijn die past bij jou. Houd je ervan om een gezellig praatje te maken met klanten? Dan is een baan als bartender zeker iets voor je. Wil je liever op je gemak individueel werk verrichten? Ook schoonmaakwerk in een hotel hoort bij de horeca.

De horeca is over het algemeen een hele sociale sector. Hoe je het ook wendt of keert, je komt bijna altijd wel met klanten in aanraking. Dit zorgt er niet alleen voor dat jij een gezellig praatje kunt maken, je hebt ook een verantwoordelijkheidsgevoel naar de klant toe. Op het moment dat jij een verantwoordelijk gevoel ervaart, zul je gemotiveerd blijven om het werk te doen. De klant is immers koning.

Welke kwaliteiten ontwikkel je als horecamedewerker?

Naast bovenstaande voordelen, zul je jezelf ook op verschillende vlakken ontwikkelen. Tijdens een baan in de horeca doe jij de volgende kwaliteiten op:

  • Je leert om proactief te zijn op de werkvloer
  • Je leert om oplossingsgericht te werken
  • Je leert omgaan met stressvolle situaties
  • Je leert hoe belangrijk het is om goed te communiceren

Dit zijn de beste horeca banen

Wil je weten wat de leukste banen zijn in de horeca als student? We zetten er een aantal voor je op een rij.

Werken als barista

Wil je werken in jouw favoriete koffiebar? Als barista ben jij dé expert op het gebied van koffie. Je voorziet klanten van hun heerlijke dagelijkse kopje koffie en zorgt voor een fijne sfeer in de bar. Ideaal als je op zoek bent naar een gezellige en diverse bijbaan.

Werken in een hotel

Ben je op zoek naar een functie met veel afwisseling? In een hotel valt altijd wel iets te beleven. Er is geen één dag hetzelfde en het contact met de klanten staat centraal. Wil je jouw talenkennis bijspijkeren? Dan is een hotel hier de perfecte locatie voor.

Werken in een café of restaurant

Werken in een café of restaurant biedt heel wat voordelen. Je hebt de taak om de gasten van de meest heerlijke hapjes en drankjes te voorzien. Of je nou een echte chef-kok bent of in de bediening werkt, het werk in een café of restaurant is zeer divers. Daarnaast kun je zelfs de keuze maken om op jouw favoriete locatie te werken. Ben je gek op de dierentuin? Solliciteer bij het café dat zich midden in het park bevindt. Liever werken bij jouw favoriete pizzeria? Mogelijkheden zijn er genoeg.

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Bijbanen voor studenten op iedere leeftijd

Studenten vacatures