Studenten logo.

3 leestijd

De beste online tutoringservices voor studentenbanen

door Patrick Werkman • Updated Apr 6, 2023

Wil je graag online geld verdienen door bijles te geven? Het geven van bijles zorgt niet alleen voor een extra zakcentje, het geeft ook voldoening. Je biedt de leerling hulp waar dit nodig is en kan bijdragen aan het behalen van betere schoolresultaten. Een ideale combinatie. Maar waar vind je de beste online tutoringservices? In dit artikel hebben we de drie beste voor je samengesteld.

Wat is een online tutoringservice precies?

Een online tutoringservice is een platform waar je jezelf als student kunt aanmelden als bijlesdocent. Vaak kun je zelf aangeven in welke vakken jij bijles zou willen geven. Ben je bijvoorbeeld goed in wiskunde? Dan zou je andere leerlingen hier goed mee kunnen helpen. Op het moment dat je aangemeld bent, word je gekoppeld aan één of meerdere leerlingen. Met deze leerling(en) wordt er een tijd ingepland en geef je online bijles.

Een groot voordeel aan een baan als tutor, is dat je vaak de mogelijkheid hebt om zelf je uren te bepalen. Dit geeft veel vrijheid, zeker als je er nog naast studeert.

Ben je benieuwd hoeveel je verdient als tutor? Dit is geheel afhankelijk van het platform waarvoor je werkt. De bedragen kunnen nogal uiteen lopen, dus kijk goed welk platform past bij jouw persoonlijke wensen.

De top 3 beste online tutoringservices

Bij welke tutoringservice kun je jezelf het beste aanmelden? We hebben drie platformen voor je op een rij gezet.

Bijlesnetwerk.nl

Bij Bijlesnetwerk.nl heb je keuze uit verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om online bijles te geven, maar je kunt ook bijles geven aan huis. Via de website meld je jezelf eenvoudig aan en vervolgens wordt er een gesprek ingepland met de recruiter. Belangrijk is dat je in ieder geval minimaal één uur per week beschikbaar bent. Ben je aangenomen? Dan word je gekoppeld aan een leerling en kun je starten met het geven van bijles.

Lyceo

Lyceo is een uitgebreid platform met veel mogelijkheden. Als tutor kun je ervoor kiezen om bijles te geven in verschillende vakken die gegeven worden op het voortgezet onderwijs. Wil je liever bijles geven aan basisschoolleerlingen? Deze mogelijkheid is er ook. Als je eenmaal aangemeld bent als tutor, kun je zelf een tijd inplannen met de leerling.

StudentvoorStudent.nl

Online bijles geven kun je doen bij StudentvoorStudent.nl. Een groot pluspunt van deze tutoring service is dat je niet alleen kunt kiezen uit vakken binnen het voortgezet onderwijs, je kunt tevens bijles geven in onder andere programmeren of het bieden van hulp bij het schrijven van een scriptie. Na aanmelding word je gescreend door het platform en zodra dit is gedaan, kun je direct starten als online tutor.

Online tutoring iets voor jou?

Vind je het leuk om anderen te helpen en haal je er voldoening uit als de leerling betere resultaten behaald? Dan kan online tutoring voor jou de ideale studenten bijbaan zijn.

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Bijbanen voor studenten op iedere leeftijd

Studenten vacatures