Studenten logo.

3 leestijd

Hoe je geld kunt verdienen met freelance schrijven als student

door Patrick Werkman • Updated Apr 6, 2023

Geld verdienen met schrijven. Voor velen is dit misschien wel de ideale bijbaan als student. Zeker als freelance schrijver heb je de vrijheid om je eigen tijden in te delen. Daarnaast is het ook nog eens een groot voordeel dat je ervaring opdoet en leert om jezelf te ontwikkelen als schrijver. Ben je benieuwd hoe je geld kunt verdienen als freelance schrijver? In dit artikel geven we je een aantal tips die je hierbij kunnen helpen.

Waarom freelance schrijver worden als student?

Vind je het schrijven van verslagen helemaal niet zo erg? Of haal je er plezier uit om teksten te bedenken voor sociale media? Dan kan het zijn dat schrijven helemaal jouw ding is. Een bijbaan als freelancer schrijver biedt dan ook wel veel voordelen. Zo kun je:

  • Zelf je eigen tijd indelen
  • Werken vanuit huis of een andere plek
  • Ervaring opdoen in marketing/ het schrijven van webteksten/ zoekmachine optimalisatie
  • Jouw creativiteit uiten

Hoe kun je geld verdienen als freelance schrijver?

Er zijn verschillende stappen die je kunt doorlopen als je wilt starten als freelance schrijver. We zullen de stappen één voor één met je doorlopen.

Registreer jezelf bij de Kamer van Koophandel

Een eerste belangrijke stap is om jezelf te registreren bij de Kamer van Koophandel. Je maakt eenvoudig een afspraak via de website en kunt je vervolgens inschrijven. Als je wilt starten als freelancer, is het handig om te kiezen voor een eenmanszaak. Zodra je bent ingeschreven, is het belangrijk dat je weet hoe het werkt met de belasting. Als freelancer regel je dit namelijk zelf.

Meld je aan bij een schrijversplatform

Als je nog geen ervaring hebt met het schrijven van teksten, is het een goede stap om jezelf aan te melden bij een schrijversplatform. Deze platforms werken vaak samen met veel verschillende tekstschrijvers en zorgen dan ook voor klanten. Vaak krijg je de teksten zelf aangeleverd of kun je kiezen uit verschillende teksten die je wilt gaan schrijven.

Biedt diensten aan op freelance websites

Wil je liever zelf klanten werven? Je kunt jezelf aanbieden als schrijver op verschillende freelance websites. Denk hierbij onder andere aan:

  • Sitedeals.nl
  • Fiverr.com
  • Textbroker.com

Geef niet op!

Een bijbaan als freelance tekstschrijver kan zeker in het begin weleens zorgen voor stress. Er zijn deadlines te behalen en klanten zullen niet altijd tevreden zijn met de teksten die je levert. Dit is niet erg, want iedere klant is anders en heeft andere wensen. Daarnaast leer je er natuurlijk ook ontzettend veel van. De kunst is vooral om niet op te geven en jouw doel voor ogen te houden. Op deze manier word je door de tijd heen alleen maar beter!

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Bijbanen voor studenten op iedere leeftijd

Studenten vacatures