Studenten logo.

2 leestijd

Hoe studenten geld kunnen verdienen met contentcreatie

door Patrick Werkman • Updated Apr 24, 2023

Contentcreatie is helemaal van deze tijd. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om geld te verdienen met het creëren van aantrekkelijke content. Maar hoe doe je dit precies en waar start je? In dit artikel leggen we je uit hoe je als student geld kunt verdienen met contentcreatie.

Wat is contentcreatie precies?

Met contentcreatie wordt het proces bedoeld van het maken van content. Content is alles wat je op een website of sociale mediakanaal kunt vinden. Je kunt hierbij denken aan: foto’s, video’s, podcasts en teksten. Het doel van het creëren van content is om een bepaalde doelgroep te bereiken, hen te beïnvloeden en hen uiteindelijk te overtuigen. Een voorbeeld is een groot sociaal mediakanaal met veel volgers. Het kanaal heeft veel volgers, omdat mensen de content op het kanaal leuk vinden om te bekijken.

Hoe kun je geld verdienen met contentcreatie?

Er zijn verschillende manieren waarop je als student geld kunt verdienen met het creëren van content. We zetten de populairste manieren voor je op een rij.

1. Start een blog

Een goede manier om geld te kunnen verdienen met contentcreatie, is door een blog te starten. Een groot voordeel hieraan is dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Je kunt zo namelijk zo creatief zijn als dat je zelf wilt. Kies een onderwerp dat jou aanspreekt en start met het schrijven van interessante blogposts. Met een blog kun je op verschillende manieren geld verdienen. Denk hierbij aan:

  • Affiliate marketing: dit is een vorm van online marketing waarbij je commissie ontvangt op een product dat je promoot
  • Advertenties: advertenties op je blog plaatsen levert geld op per bezoeker

2. Content creëren op sociale media

Sociale media is een uitermate geschikt middel om geld mee te kunnen verdienen. Sociale media draait namelijk om het creëren van aantrekkelijke content. Zo kun je bijvoorbeeld proberen om zelf een kanaal aan te maken waarop je content creëert, maar je kunt er ook voor kiezen om content te creëren op sociale media voor een ander bedrijf. De taken die je verricht kunnen nogal variëren, maar vaak zorg je ervoor dat berichtjes worden gepost, dat de juiste hashtags worden gebruikt en onderhoud je contact met de volgers.

3. Illustraties of infographics maken

Wist je dat het maken van illustraties of infographics ook hoort bij contentcreatie? Als dit de creativiteit in je aanwakkert, dan is er zeker een kans aanwezig om geld te kunnen verdienen. Bied jezelf aan als illustrator of grafisch vormgever op Fiverr en maak afbeeldingen in opdracht van de opdrachtgever. Weet je niet precies waar je moet beginnen? Het beste is om gewoon te starten. Uiteindelijk is iedereen op deze manier begonnen.

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Bijbanen voor studenten op iedere leeftijd

Studenten vacatures