Studenten logo.

3 leestijd

Hoe studenten hun zomer kunnen vullen met nuttig werk

door Patrick Werkman • Updated Apr 11, 2023

Wat past bij je?

Als je op zoek bent naar een leuke bijbaan voor in de zomer, dan is het belangrijk om iets te kiezen waar jij een goed gevoel over hebt. Ben je een echte duizendpoot? Dan kan de horeca zeker iets voor je zijn. Wil je een ander graag helpen? De zorg biedt een tal aan mogelijkheden. Houd het vooral realistisch voor jezelf en bedenk waar jij jezelf wel ziet werken tijdens de zomerperiode.

Nuttige zomerbanen voor studenten

In de zomer zijn veel mensen op vakantie en dit geeft jou de mogelijkheid om eens een andere functie te proberen. Vaak worden er enkel vervangers gezocht voor de zomerperiode. Ben je benieuwd welke opties er zijn? We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Thuiszorg

Als je een ander graag een handje wilt helpen, dan is de thuiszorg een ideale zomerbaan voor je. In de zomervakantie worden hier vaak vervangers gezocht voor een bepaalde periode. Belangrijk is vooral dat je houdt van schoonmaken en je in wilt zetten voor een ander.

Zomerschool

In de zomer gaan best wel wat leerlingen naar een zomerschool om hun achterstanden weg te kunnen werken. Tijdens deze periode worden er dan ook regelmatig begeleiders gevraagd die stevig in hun schoenen staan en deze leerlingen op weg willen helpen. Wil je graag werken met kinderen? Dan is de zomerschool misschien wel iets voor jou.

Werken in het buitenland

Werken in het buitenland zorgt voor een hele nieuwe ervaring. Je bent even uit jouw eigen omgeving, je krijgt een hele andere cultuur mee en vaak verdien je hier ook nog geld mee. Is dat geen win-winsituatie? Er zijn in ieder geval veel verschillende opties. Zo zijn er in de horeca of in het toerisme altijd wel banen in het buitenland te vinden. Wil je werken voor kosten en inwoning? Dan kun je de volgende opties eens proberen:

  • WWOOF: Hierbij verricht je werk op een organische boerderij in ruil voor kosten en inwoning
  • Workaway: Je hebt keuze uit verschillende projecten in ruil voor kosten en inwoning

Een groot voordeel van deze websites is dat je gratis kunt reizen en ook nog eens nuttige ervaringen op kunt doen waar je altijd wel iets leert.

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Bijbanen voor studenten op iedere leeftijd

Studenten vacatures