Studenten logo.

2 leestijd

Tips voor het vinden van leuke winkelbanen voor studenten

door Patrick Werkman • Updated Apr 11, 2023

Houd je ervan om klanten op weg te helpen? Dan is werken in een winkel misschien wel iets voor jou. Als student kan dit namelijk een ideale bijbaan zijn. Zeker als er wordt gevraagd om personeel voor in het weekend. Een baan in de winkel is dan eenvoudig te combineren naast je studie. Maar hoe vind je nu de leukste winkelbanen? In dit artikel geven we je verschillende tips die je helpen bij het vinden van leuke winkelbanen.

In welke branche wil je werken?

Allereerst is het goed om voor jezelf eens te bedenken in welke branche je wilt gaan werken. Weet jij alles van elektronica? Dan kun je eens kijken welke winkels er allemaal zijn die elektronica verkopen. Op het moment dat je werkt in een winkel die aansluit op jouw persoonlijke interesses, is het namelijk ook makkelijker om klanten te kunnen helpen. Ben je benieuwd naar welke branches er allemaal zijn? We zetten er een aantal voor je op een rij.

  • Levensmiddelen (denk hierbij aan supermarkten)
  • Kleding en schoenen
  • Elektronica
  • Persoonlijke verzorging
  • Huis en tuin
  • Foodspeciaalzaken

Houd vacatures van jouw favoriete winkel in de gaten

Wat zijn jouw favoriete winkels? Als je jezelf hier wel in ziet werken, dan is het een goed idee om de vacatures van deze winkels in de gaten te blijven houden. Vaak verschijnen deze vacatures op websites van de winkel zelf of op de sociale mediaplatformen. Weet je niet zeker of de winkel op zoek is naar personeel? Je kunt er altijd voor kiezen om zelf contact op te nemen. Ga langs bij de winkel en vraag of ze personeel zoeken. Ook kun je eens bellen of een e-mail sturen naar de winkel. Zo laat jij jezelf ook nog eens van je proactieve kant zien.

Netwerken

Als je op zoek bent naar een leuke winkelbaan, dan kan netwerken ook nog wel eens helpen. Vraag in jouw eigen vriendenkring rond of zij nog iets voor je weten. Het kan maar net zo zijn dat die leuke boekenwinkel om de hoek aan jouw vriend(in) heeft verteld dat ze op zoek zijn naar iemand.

Geef niet op!

Winkels zoeken regelmatig personeel. Is het zo dat jouw favoriete winkel even niemand nodig heeft? Geef vooral niet op. Kijk of de winkel misschien andere locaties heeft waar je kunt werken of zoek een soortgelijke winkel op. Uiteindelijk vind je vast en zeker een leuke winkelbaan die helemaal in jouw plaatje past.

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Bijbanen voor studenten op iedere leeftijd

Studenten vacatures