Studenten logo.

3 leestijd

Tips voor het vinden van productdemonstratiewerk voor studenten

door Patrick Werkman • Updated Apr 24, 2023

Heb jij veel overtuigingskracht? Dan kan productdemonstratiewerk de perfecte bijbaan voor je zijn. Flexibel is het zeker, want dit kun je makkelijk naast je studie doen. Daarnaast is het een sociaal beroep, waarbij je altijd onder de mensen bent. Ben je benieuwd naar hoe jij productdemonstratiewerk kunt vinden? In dit artikel geven we je verschillende tips die je hiermee kunnen helpen.

Wat houdt productdemonstratiewerk in?

Productdemonstratie kun je zien als een vorm van marketing. Het is de manier waarop een bedrijf een bepaald product op de markt promoot met als doel om het product te kunnen verkopen. Productdemonstratiewerk wordt gedaan door een promotiewerker. Vaak zijn dit studenten die dit werk naast hun studie verrichten.

Productdemonstraties kunnen op verschillende manieren worden gehouden. Zo kunnen deze worden gegeven op bedrijfsevenementen, maar ook in winkels, beurzen en zelfs op straat.

Tips voor het vinden van een baan als productdemonstratiewerker

Hoe vind je werk als productdemonstratiewerker? Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste baan als student.

1. Past productdemonstratiewerk bij mij?

Het is eerst goed om te bedenken of het werk wel echt bij je past. Werken als productdemonstratiewerker brengt heel wat voordelen met zich mee. Zo leer je niet alleen hoe je producten moet promoten, ook leer je hoe je potentiële klanten kunt overtuigen en ontwikkel je jouw communicatie vaardigheden. Het is echter zo dat productdemonstratiewerk bij je moet passen, net zoals dat geldt voor ieder ander beroep.

Het is daarbij belangrijk dat je het niet erg vindt om de hele dag onder de mensen te zijn en om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Mensen zullen aandachtig naar je kijken en ook het gesprek met je aangaan. Wil je liever een baan achter de schermen? Dan is productdemonstratiewerk niet helemaal de juiste keuze. Vind je het juist leuk om te presenteren? Dan past het werk zeker bij je.

2. Meld je aan bij een hostess bureau

Is productdemonstratiewerk iets voor jou? Dan is het een tip om je aan te melden bij een hostess bureau. Er zijn verschillende bureaus waar jij je kunt aanmelden. Je kunt onder andere terecht bij:

  • Beursbemanning.nl
  • The hostess service
  • Juice Promotions
  • RMB Field Marketing
  • WorkingRebelz

3. Wees proactief!

Lukt het je nog niet om een geschikte baan te vinden als productpromotiewerker? Zorg ervoor dat je proactief bent. Benader bedrijven en vraag of je een dag mag meelopen. Ook als je de baan eenmaal hebt, is het belangrijk om proactief te zijn. Als productpromotiewerker ben je immers het visitekaartje van het merk.

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Bijbanen voor studenten op iedere leeftijd

Studenten vacatures