Studenten logo.

2 leestijd

Tips voor het vinden van promotiewerk voor studenten

door Patrick Werkman • Updated Apr 24, 2023

Voor studenten is promotiewerk de ideale bijbaan. Het werk is flexibel, je komt te werken op verschillende plekken door heel Nederland én je ontwikkelt ook nog eens verschillende skills. Maar hoe vind je promotiewerk dat bij je past? In dit artikel geven we je tips die je helpen bij het vinden van een geschikte baan als promotiewerker.

Wat houdt promotiewerk precies in?

Als promotiewerker promoot je een bepaald product of dienst voor een organisatie. Op verschillende manieren probeer jij om potentiële klanten het product uiteindelijk te laten kopen. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld flyers uitdeelt of gratis samples. Daarnaast heb je ook vormen van promotiewerk waarbij je de klant zult moeten aanspreken om een praatje te kunnen maken. Hiermee probeer je de klant te overtuigen van het product dat je aan het promoten bent op dat moment. Vaak kan het dan ook nog zo zijn dat je het desbetreffende product demonstreert, zodat de potentiële klant kan zien waar het product voor staat.

Over welke eigenschappen dien je te beschikken als promotiewerker?

Promotiewerk is een specifiek beroep waarbij het belangrijk is dat je over bepaalde eigenschappen beschikt. Zo zul je moeten beschikken over:

  • Overtuigingskracht om klanten binnen te kunnen halen
  • Een grote dosis enthousiasme
  • Proactief en communicatief vaardig, je zult namelijk mensen aan moeten spreken

Hoe vind je promotiewerk?

Lijkt het jou wel wat om als promotiewerker aan de slag te gaan? Met de onderstaande tips vind jij de baan die bij je past.

1. Bedenk welk soort promotiewerk bij je past

Het is allereerst belangrijk om te bedenken welk soort promotiewerk bij je past. Ben jij iemand die het leuk vindt om te flyeren? Of wil je liever demonstraties geven in verschillende winkels? Kijk vooral om je heen naar wat er allemaal is. Daarnaast kun je er ook altijd voor kiezen om in de zomerperiode promotiewerk in het buitenland te verrichten.

2. Zoek naar vacatures

Heb je een beeld van wat je precies zou willen? Dan is het tijd om naar vacatures te zoeken. Er zijn verschillende bedrijven waar je promotiewerk kunt verrichten, maar je kunt er ook voor kiezen om je via een uitzendbureau in te schrijven. Benieuwd naar organisaties of uitzendbureaus waar je promotiewerk kunt verrichten? We zetten er een aantal voor je op een rij:

  • Juice Promotions
  • Aux.nl
  • Youngcapital
  • Promotie-werk.nl

3. Schrijf een goede motivatiebrief

Heb je een vacature op het oog? Dan is het zaak om een goede motivatiebrief te schrijven waarin jij laat zien waarom je geschikt bent voor de functie. Belangrijk daarbij is dat je weet met welk doel jij de brief schrijft. Dit helpt je om op een overtuigende manier te schrijven. Daarnaast is het noodzakelijk dat je weet wat de functie precies inhoudt en wat er van je wordt verwacht. Heb je dit allemaal op een rij? Dan is het tijd om de brief te schrijven en deze samen met je CV in te sturen.

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Bijbanen voor studenten op iedere leeftijd

Studenten vacatures