Studenten logo.

2 leestijd

Werken als video-editor als student: welke opties zijn er?

door Patrick Werkman • Updated Apr 24, 2023

Heb je oog voor audiovisuele vormgeving? Dan kun je aan de slag als video-editor. Als je nog student bent, kan dit een handige manier zijn om extra geld te verdienen. Daarnaast doe je er waardevolle ervaring mee op. Je kunt jouw geleverde werk gebruiken voor in je portfolio en hiermee kun je in de toekomst potentiële klanten werven. Welke opties zijn er als je als video-editor aan de slag wilt als student? In dit artikel lees je hier meer over.

Wat doet een video-editor precies?

Als video-editor werk je voor een opdrachtgever. De opdrachtgever levert je bepaalde beelden en geluiden. Het is aan jou de taak om hier een mooi geheel van te maken. Dit doe je door de beelden op de juiste volgorde te monteren en de geluidseffecten op een juiste manier in te voegen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je ervoor moet zorgen dat er ondertiteling in beeld komt.

Welke opties zijn er?

Is geld verdienen als video-editor iets voor jou? Misschien vraag je je wel af of het nodig is om hier een opleiding voor te hebben gevolgd. Dit kan handig zijn, maar het is niet per se nodig. Het gaat er vooral om dat je de skills beheerst die er worden gevraagd. Zodra jij de juiste skills hebt, zijn er verschillende opties.

1. Ga in dienst bij een bedrijf

Er zijn genoeg bedrijven die op zoek zijn naar een video-editor. Dit kunnen bedrijven zijn die gespecialiseerd zijn in audiovisuele vormgeving, maar het kunnen ook ander soort bedrijven zijn die op zoek zijn naar iemand die hun bedrijfsvideo’s in elkaar wil zetten. Kijk goed naar het aantal uren en of dit past in het tijdschema van je studie.

2. Werk als freelancer

Als freelancer kun je zelf kiezen welke klussen je aanneemt. Via freelance websites kun je reageren op advertenties van opdrachtgevers of kun jij jezelf aanbieden als video-editor. Een goede website hiervoor is Fiverr. Binnen een paar minuten maak je een profiel aan en kun je jouw diensten op een eenvoudige manier aanbieden.

Maak eigen video’s

Vind je het zelf ook leuk om beelden te schieten? Het creëren van eigen video’s is ook een optie waarmee je uiteindelijk geld kunt verdienen. Op het moment dat adverteerders jouw video’s in de gaten krijgen, kunnen ze je vragen om samen met ze te werken. Dit is dan ook een groot voordeel van de tijd waarin we leven. Er zijn namelijk een tal aan platformen waar je jouw video’s kunt promoten. Denk bijvoorbeeld aan: YouTube, TikTok of Instagram.

Vind je het lastig om hiermee te beginnen? Een tip is om het gewoon te proberen. Niet geschoten is altijd mis.

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Bijbanen voor studenten op iedere leeftijd

Studenten vacatures