Studenten logo.

2 leestijd

Werken in de evenementenplanning als student: wat zijn de opties?

door Patrick Werkman • Updated Apr 24, 2023

Het organiseren van evenementen. Het klinkt fantastisch, zeker als je creatief bent van geest. Daarbij hoort er natuurlijk ook bij dat je overzicht kunt houden over de situatie. Wist je dat er mogelijkheden zijn om als student aan de slag te gaan binnen de evenementenplanning? In dit artikel lees je hoe je dit kunt aanpakken.

Wat houdt werk in de evenementenplanning precies in?

Evenementenplanning is, zoals de naam al verklapt, het plannen van bepaalde evenementen. Onder evenementen verstaan we het volgende:

  • Zakelijke evenementen
  • Tentoonstellingen, exposities en beurzen
  • Vrijetijdsevenementen
  • Festivals
  • Politieke- en overheidsevenementen
  • Fondsenwerving

Als je werkt in de evenementenplanning, help je mee met de organisatie en planning van deze evenementen. Bij evenementen denk je vaak aan een heel groot evenement, maar dit hoeft niet per se. Evenementen kunnen ook kleinschalig zijn. Denk hierbij aan het organiseren van een voorleesmiddag in de bibliotheek of het organiseren van een expositie voor fotografen.

Welke mogelijkheden zijn er?

Als student zijn er heel wat mogelijkheden als je wilt werken in de evenementenplanning. Zeker als je beschikt over de juiste kennis, ervaring én motivatie; zijn er een tal aan opties. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn? We zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Word weddingplanner

Wil jij iemand de dag van zijn of haar leven bezorgen? Dan is een baan als weddingplanner helemaal perfect. Als weddingplanner zorg je ervoor dat alles rondom de bruiloft wordt geregeld. Belangrijk hierbij is dat je wel al over ervaring beschikt of een bepaalde opleiding of cursus hiervoor hebt gevolgd. Is dit niet zo? Dan kun je er altijd voor kiezen om een cursus te doen.

Werk in de bibliotheek

Wist je dat je als bibliothecaris vaak bezig bent met het organiseren van evenementen? De bibliotheek is namelijk een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij de computer, het leesplezier stimuleren bij basisschoolkinderen of het mensen helpen bij de Nederlandse taal. Het zijn allemaal activiteiten die je kunt uitvoeren in de bibliotheek.

Reisplanning maken op Fiverr

Wil je werken als freelancer? Op de freelance website Fiverr, kun je jouw diensten aanbieden. Zo zijn er heel wat mensen die reisplanningen samenstellen voor toekomstige reizigers. Vind je het leuk om reizen te organiseren? Dan kan dit zeker een leuke optie voor je zijn als je extra wilt bijverdienen als student.

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Bijbanen voor studenten op iedere leeftijd

Studenten vacatures