Studenten logo.

2 leestijd

Werken op evenementen als student: Wat zijn de opties?

door Patrick Werkman • Updated Apr 11, 2023

Wil je genieten van de leukste concerten of festivals, terwijl je ook nog eens geld verdiend? Dan is een bijbaan als evenementenmedewerker misschien wel iets voor je. Als evenementenmedewerker heb je de meest uiteenlopende taken. Van het inschenken van drankjes tot aan het werken in de garderobe. Wat houdt het werken op evenementen precies in en welke opties zijn er? We leggen je hier alles over uit.

Wat houdt werken op evenementen precies in?

Het werk op evenementen is zeer divers. Zo kun je worden ingezet om barwerkzaamheden uit te voeren of juist om muntjes te verkopen op een festival. Een groot voordeel hieraan is dat je de sfeer van het evenement volledig meekrijgt. Werk je vlak bij een poppodium? Dan kun je heerlijk meegenieten met de muziek. Bij evenementen kun je denken aan:

  • Festivals
  • Concerten
  • Sportstadions
  • Beurzen

Welke opties zijn er?

Als je aan de slag wilt als evenementenmedewerker, dan zijn er verschillende wegen die je kunt bewandelen. We zetten de opties voor je op een rij.

Schrijf je in bij een evenementen pool

De meest voor de hand liggende optie is om je in te schrijven bij een evenementen pool. Vaak hebben uitzendbureaus een evenementen pool waar jij jezelf voor kunt aanmelden. Ben je eenmaal aangemeld en aangenomen voor deze functie? Dan kun je ingezet worden door het hele land. Dit kan bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd zijn, maar ook een concert of een groot festival. Het voordeel hieraan is dat je jouw eigen beschikbaarheid makkelijk zelf kunt invullen. Kun je niet omdat je een weekend moet studeren? Gelukkig is een baan in de evenementen pool zeer flexibel.

Solliciteer bij een concerthal

Als je liever een vaste werkplek hebt, kun je ervoor kiezen om bij een concerthal te solliciteren. Je wordt dan in dienst genomen als vaste medewerker en werkt altijd bij hetzelfde concerthal. Bijzonder is wel dat er iedere keer een ander concert plaatsvindt. En wat jouw taak dan ook is, je zult hier altijd iets van meekrijgen.

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Bijbanen voor studenten op iedere leeftijd

Studenten vacatures