Studenten logo.

Wil jij die leuke Horeca baan?

Schrijf je vandaag in voor die leuke Horeca baan en wij nemen direct contact met je op.

Updated 04 jun., 2024

TOP HORECA BIJBANEN 2024
Bovengemiddeld salaris!
Restaurant Black and Blue
Amsterdam
€14,00 - 18,00 per/uur
Horeca bijbaan Restaurant Black & Blue

Waar we voor staan? Goed, puur eten in een gastvrije ambiance. Kom je bij ons werken?

BekijkenArrow
Nachttoeslag!
Ivoren Wachters
Amsterdam
€17,00 - 18,18 per/uur
Nachtreceptionist Amsterdam

Als nachtreceptionist (m/v/x) ga jij aan de slag bij één of meer hotels in de regio Amsterdam.

BekijkenArrow
Paard
Den Haag
€12,00 - 17,00 per/uur
Horeca kanjers gezocht bij Paard

Paard is per direct op zoek naar horeca medewerkers die ons leuke team komen versterken!

BekijkenArrow
CuliNice Catering
Breda
€10,00 - 15,00 per/uur
Medewerker Bediening Brasserie Boschdal

Brasserie Boschdal, plek van ontmoetingen, vergaderingen, borrels en golf. Een superleuke bijbaan voor studenten uit Breda!

BekijkenArrow

Horeca bijbaan

Wil je wat bijverdienen naast je studie of andere baan? Dan is een horeca bijbaan waarschijnlijk iets voor jou. In deze sector kun je veel variëren en heb je veel mogelijkheden om ervaring op te doen. Daarnaast is een horeca bijbaan vaak goed te combineren met andere activiteiten. Op deze pagina vind je allerlei vacatures voor horecabijbanen. Daarnaast beantwoorden we graag alle vragen die je hebt. Lees dus zeker de pagina goed door om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn van bijbanen in de horeca.

Wat een horeca bijbaan inhoudt

In de horeca sector zijn er verschillende functies beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als barista, ober of hostess. Wat je uiteindelijk gaat doen, hangt af van het type bedrijf waar je werkt en wat voor soort functie ze beschikbaar hebben. Je kunt bijvoorbeeld in een restaurant werken, maar ook in een café of hotel. Het is belangrijk dat je na gaat denken over welke functie bij jouw past. Dit is namelijk bepalend voor het soort werk dat je gaat doen en hoeveel uren je kunt werken.

Als je eenmaal weet wat voor functie je wilt gaan vervullen, dan kun je op zoek naar bedrijven die bij jou passen. Je kunt hierbij denken aan de locatie, maar ook aan de sfeer van het bedrijf. Zo zijn er bedrijven waar de sfeer wat formeler is, maar ook bedrijven waar de sfeer wat informeler is. Het is van belang dat je bedenkt welke sfeer bij jou past, zodat je weet waar je moet gaan solliciteren.

Veelgestelde vragen over een horeca bijbaan

Mensen met interesse in een bijbaan in de horeca zitten vaak boordevol met vragen. Je wilt immers er zeker van zijn dat een bijbaan als deze goed bij je past. Anders moet je namelijk weer van vooraf aan beginnen. Daarom hebben wij van studenten.nl in het stuk hieronder alle belangrijke vragen die mensen over horeca bijbanen hebben beantwoord. Op deze manier kun je je zelf tot de ontdekking komen of jij een bijbaan als deze zou willen hebben. Neem daarom zeker een kijkje om dit te ontdekken.

Wat zijn de voordelen van een horeca bijbaan?

Een horeca bijbaan heeft verschillende voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld veel ervaring opdoen en leer je snel nieuwe mensen kennen. Daarnaast is de sfeer in de horeca vaak informeel en gezellig, waardoor je snel aan het werk gaat. Ook zijn er veel mogelijkheden om door te groeien in de sector. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar een andere functie of bedrijf als je meer ervaring hebt opgedaan. Als je kijkt naar de voordelen van een horeca bijbaan, is het dus zeker niet vreemd dat steeds meer mensen ervoor kiezen om in deze sector aan de slag te gaan.

Zijn er ook nadelen aan werken in de horeca ?

Ja, er zijn ook nadelen aan werken in de horeca. Zo kan het bijvoorbeeld druk en hectisch zijn op sommige momenten. Daarnaast is het handig dat je flexibel bent, want je kunt bijvoorbeeld worden ingepland voor een dienst als er een collega ziek is. Ook moet je rekening houden met avond- en weekenddiensten. Dit betekent dat je minder tijd voor jezelf en je sociale leven hebt.

Als je kijkt naar de nadelen van een horeca bijbaan, is het van belang om te bedenken of deze jou wel aanspreken. Het merendeel van de mensen vindt echter dat de voordelen een bijbaan in de horeca nog steeds zeer aantrekkelijk maken.

Hoeveel verdient iemand in de horeca als bijbaan?

Het minimumloon in de horeca is €21,60 per uur voor personen van 23 jaar en ouder. Dit bedrag kan nog hoger zijn als je bijvoorbeeld ervaring hebt of in een duurdere omgeving werkt. Hoeveel je verdient hangt dus af van verschillende factoren, maar je kunt in ieder geval rekenen op een goed salaris. Daarnaast krijg je vaak ook nog eens fooi als bonus.

Heb ik een opleiding nodig om een horeca bijbaan te krijgen?

Nee, je hoeft geen opleiding te hebben om een horeca bijbaan te krijgen. Wel is het belangrijk dat je ervaring hebt in de sector of bereid bent om snel te leren. Daarnaast moet je natuurlijk wel de Nederlandse taal goed beheersen, want dit is noodzakelijk voor communicatie met gasten en collega's. Hetzelfde geldt ook voor de Engelse taal. Een bijbaan horeca zonder ervaring is dus zeker mogelijk.

Wat zijn de vereisten voor een horeca bijbaan

De vereisten voor een horeca bijbaan verschillen per bedrijf, maar er zijn wel een aantal dingen waar je altijd aan moet voldoen. Voor een bijbaan horeca 15 jaar oud zijn minimaal. Daarnaast is het cruciaal dat je communicatief vaardig bent en overweg kan met mensen. Ook moet je fysiek fit zijn, want de werkzaamheden kunnen soms fysisch intensief zijn. Als je aan alle vereisten voor een horeca bijbaan voldoet, dan kun je beginnen met het zoeken naar geschikte vacatures. Kijk nu welke vacatures je bij studenten.nl beschikbaar zijn.

Moet ik iets in het achterhoofd houden met een horeca bijbaan?

Als je een horeca bijbaan gaat zoeken, is het handig dat je rekening houdt met een aantal dingen. Zo moet je bijvoorbeeld denken aan de locatie en het type bedrijf waar je wilt gaan werken. Ook is het van belang dat je weet wat voor soort functie je wilt vervullen. Dit is namelijk bepalend voor het soort werk dat je gaat doen en hoeveel uren je kunt werken.

Waarom is een horecabaan een leuke bijbaan?

Er zijn verschillende redenen waarom een horecabaan een leuke bijbaan is. Zo kun je bijvoorbeeld veel ervaring opdoen en leer je snel nieuwe mensen kennen. Daarnaast is de sfeer in de horeca vaak informeel en gezellig, waardoor je snel aan het werk gaat. Ook zijn er veel mogelijkheden om door te groeien in de sector. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar een andere functie of bedrijf als je meer ervaring hebt opgedaan. Als je kijkt naar de gunstige kenmerken van een horeca bijbaan, is het dus zeker geen wonder dat steeds meer studenten ervoor kiezen om in deze sector te werken.

Wat voor soorten horeca bijbanen zijn er?

Er zijn verschillende soorten horeca bijbanen. Zo kun je bijvoorbeeld werken als ober, barman of kelner. Daarnaast zijn er ook bedrijven die mensen zoeken voor de bediening, de kassa of de afwas. Ook kun je werken in de keuken of als cateraar. Het is dus maar net waar je interesses liggen en wat voor soort werk je zoekt. Het is dus belangrijk dat je weet wat voor soort functie je wilt vervullen voordat je gaat solliciteren.

Waarom is een bijbaan in de horeca perfect voor studenten?

Een bijbaan in de horeca is perfect voor studenten, omdat je veel ervaring kunt opdoen. Daarnaast is het een flexibele baan, waardoor je makkelijk je werktijden kunt aanpassen aan je studie. Ook is het een leuke en gezellige werkomgeving, waardoor je snel aan het werk gaat. Tot slot leer je ook veel mensen kennen die ook student zijn. Daardoor heb je met name in een compleet nieuwe stad snel een netwerk of zelfs een vriendengroep opgebouwd.

Blijft een bijbaan in de horeca voorlopig bestaan?

Ja, een bijbaan in de horeca blijft voorlopig bestaan. Dit komt omdat er altijd behoefte zal zijn aan mensen die werken in de sector. Sterker nog; het tekort aan personeel is nog nooit zo groot geweest. Daarnaast is het ook een leuke en gezellige manier om wat bij te verdienen. Dit is dus het ideale moment om te beginnen met een bijbaan in de horeca. Hoewel er ontwikkelingen gaande zijn zoals robots die drankjes of voedsel komen brengen aan gasten, zal er altijd een groot animo zijn naar echte mensen in de horeca. Maak je dus geen zorgen hierover.

Hoe begin ik met een horeca bijbaan?

Je kunt een horeca bijbaan op verschillende manieren beginnen. De beste manier is om via studenten.nl op zoek te gaan naar vacatures van werkgevers waar je het leuk lijkt om te gaan werken. Daarna stuur je een sollicitatiebrief horeca bijbaan. Soms moet je ook een motivatiebrief bijbaan horeca sturen. Vervolgens kun je contact opnemen met de werkgever en een afspraak maken voor een sollicitatiegesprek. Tijdens dit gesprek kun je laten zien wat voor werknemer je bent en waarom je geschikt bent voor de functie. Daarna is het afwachten of je de baan krijgt. Zodra je de baan krijgt, is het belangrijk dat je wordt ingewerkt. Dit duurt vaak een of twee dagen. Tot slot kun je hierna beginnen met je leuke bijbaan in de horeca.

Word nu iemand met een horeca bijbaan

Al met al is een bijbaan in horeca dus zeker de moeite waard. Zoals je hebt kunnen lezen, is er veel vraag naar personeel in de sector. Dit betekent dat je snel aan de slag kunt en veel ervaring kunt opdoen. Bovendien is het ook nog eens een leuke en gezellige manier om wat bij te verdienen. Daarnaast zijn er talloze verschillende horeca bijbanen waaruit je kunt kiezen. Dus of je nu op zoek bent naar een bijbaan als ober, barman, kelner of cateraar; er is altijd wel iets voor je. Wat let je om direct te gaan solliciteren? Word nu iemand met een horeca bijbaan. Wie weet waar het je allemaal brengt.

Klaar voor die baan?

Wil jij een baan die past bij jouw wensen? Die je goed kan combineren naast je studie of juist nu kan doen tijdens een tussenjaar? Schrijf je in en vind die leuke bijbaan

Inschrijven

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Deel deze job

Horeca Vacatures

Wij hebben op dit moment 2 leuke Horeca vacatures

Vacatures Horeca
Amsterdamjob

Bijbanen voor studenten op iedere leeftijd

Studenten vacatures