Studenten logo.

Wil jij die leuke Logistiek baan?

Schrijf je vandaag in voor die leuke Logistiek baan en wij nemen direct contact met je op.

Updated 06 dec., 2022

Logistiek bijbaan

Ben je op zoek naar een leuke bijbaan? Dan is de logistiek zeker iets voor jou. In deze sector kun je veel verschillende werkzaamheden verrichten. Er is dus altijd wel iets dat bij je past. Op deze pagina vertellen we van studenten.nl meer over de logistiek als beroep en als sector. Ook hebben we de veelgestelde vragen hierover voor je beantwoord. Wil je weten of de logistiek iets voor jou is? Lees dan zeker verder.

Wat een logistieke bijbaan inhoudt

Met een bijbaan in logistiek ben je verantwoordelijk voor het transport van goederen. Dit kan zowel nationaal als internationaal zijn. Je kunt hierbij denken aan het laden en lossen van vrachtwagens of het verwerken van orders in een warehouse. Daarnaast is er ook veel administratief werk te doen in de logistiek, zoals het invoeren van data of het maken van planningen. Er is dus genoeg afwisseling en er is altijd wel iets te doen.

De logistiek is een belangrijke sector in Nederland en er is dan ook veel vraag naar een bijbaan logistiek medewerker. Het is daarom een ideaal beroep om te leren tijdens je studie of als je net bent afgestudeerd. Zo kun je ervaring opdoen in het werkveld en je netwerk uitbreiden. Daarnaast verdien je in de logistiek vaak goed, dus het is zeker de moeite waard om hiernaar te zoeken.

Veelgestelde vragen over een logistieke bijbaan

Een logistiek medewerker bijbaan wordt voor veel mensen steeds interessanter om te overwegen. Hierbij is het echter wel zaak om goed geïnformeerd te zijn. Op deze manier weet je immers precies of een bijbaan als deze goed bij je past. Daarom vind je hieronder allerlei informatie waarmee we de meest gestelde vragen van mensen beantwoorden. Op deze manier ontdek je of een bijbaan in de logistiek wat voor jou is.

Wat zijn de voordelen van een logistieke bijbaan?

Er zijn veel voordelen verbonden aan een bijbaan logistiek student. Zo staat een baan als deze goed op je cv en kun je een mooi netwerk opbouwen. Daarnaast is het salaris in de logistiek vaak uitstekend, waardoor het zeker de moeite waard is om te zoeken naar een mooi bijbaantje in deze sector. Het is ook een perfecte sector om tijdens je studie of als je net bent afgestudeerd in te stappen. Op deze manier kun je ervaring opdoen en leren wat er precies bij komt kijken. Daarnaast is er veel vraag naar logistieke medewerkers, dus er zijn altijd wel vacatures beschikbaar op studenten.nl.

Zijn er ook nadelen aan werken in de logistiek?

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan werken in de logistiek. Zo is het soms fysiek zwaar werk, waardoor je wel in goede conditie moet zijn. Ook kan het werk soms onregelmatig zijn, waardoor je flexibel moet kunnen inspelen op veranderingen. Daarnaast is de sector ook minder toegankelijk voor mensen met een beperking of een handicap. Dit komt doordat er veel gebruik wordt gemaakt van machines en mechanische systemen. Echter maken de voordelen nog steeds een logistiek bijbaan meer dan de moeite waard.

Hoeveel verdient iemand in de logistiek?

In de logistiek wordt er vaak goed verdiend. Dit is natuurlijk afhankelijk van je functie en ervaring, maar het is zeker mogelijk om een mooi salaris te verdienen in deze sector. Daarnaast kun je ook veel verschillende toeslagen verdienen, zoals voor een bijbaan logistiek weekend of avonduren werken. Het is dus zeker iets om rekening mee te houden als je op zoek bent naar een leuke bijbaan. Je kan hiermee immers een groot gedeelte van je studie of levenskosten financieren, waardoor je studieschuld minder hoog wordt.

Heb ik een opleiding nodig om een logistieke medewerker te worden?

In de logistiek is het niet noodzakelijk om een specifieke opleiding te volgen. Wel is het belangrijk dat je in goede conditie bent, omdat er veel gesjouw en tillen bij komt kijken. Het is daarnaast wel fijn als je wat ervaring hebt met planning of administratief werk, maar dit hoeft niet per se. Er zijn dan ook genoeg mogelijkheden voor mensen met verschillende achtergronden en opleidingen. Een logistieke bijbaan hbo of niet bestaat dus zeker. Dit maakt het werken in de logistiek voor iedereen mogelijk.

Wat zijn de vereisten voor een logistieke medewerker?

De vereisten voor een logistiek bijbaan student zijn niet heel erg streng. Wel is het cruciaal dat je lichaam in goede conditie verkeert, doordat je vaak spullen moet sjouwen wanneer je geen machines gebruikt. Ook is het een pré wanneer je wat eerdere ervaringen hebt met bijvoorbeeld administratief werk of planning, maar dit is zeker geen vereiste. Daardoor kan vrijwel iedereen beginnen met een bijbaan als deze.

Moet ik iets in het achterhoofd houden met een logistieke bijbaan?

Wanneer je gaat solliciteren voor een bijbaan student logistiek, is het slim dat je aangeeft hoe flexibel je bent. Dit komt doordat de werkuren in deze sector vaak onregelmatig zijn, waardoor je soms in weekend of avonduren moet werken. Ook is het fijn als je wat ervaring hebt met administratief werk of planning, maar dit is geen vereiste. Wel is lichamelijke conditie van belang, want er wordt vaak gesjouw en getild bij logistieke werkzaamheden.

Waarom is een logistieke medewerker zijn een leuke bijbaan?

Een logistieke medewerker is een leuke bijbaan omdat het werk vaak flexibel is. Dit betekent dat je niet vast zit aan een vaste werkrooster en dus makkelijk je studies of andere activiteiten kan blijven doen. Daarnaast wordt er in de logistiek vaak goed verdiend, waardoor het een ideale manier is om wat extra geld te verdienen. Ook kun je veel ervaring opdoen in deze sector, waardoor het perfect is voor mensen die later in de logistiek willen werken. Kortom; er zijn genoeg redenen waarom een logistieke bijbaan een leuke bijbaan is.

Moet ik mijn eigen auto hebben om in de logistiek te werken?

Nee, je hoeft niet per se je eigen auto te hebben om in de logistiek te werken. Wel is het fijn als je wat flexibel bent met vervoer, want soms zul je onregelmatige werkuren hebben. Daarnaast kun je ook gebruik maken van openbaar vervoer of een fiets, maar dit is wel afhankelijk van de afstand tussen jouw huis en het bedrijf waarvoor je gaat werken. In ieder geval is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je soms onregelmatig zult moeten werken.

Moet ik bepaalde spullen zelf aanschaffen om te beginnen als logistieke medewerker?

Nee, je hoeft geen bepaalde spullen aan te schaffen om te beginnen als logistieke medewerker. Alles wat je nodig hebt, zal je krijgen van het bedrijf waarvoor je gaat werken. Daardoor hoef je je geen zorgen te maken over extra kosten die je misschien niet had verwacht. Dit is dan ook zeker een bijkomend voordeel van een bijbaan als logistiek medewerker.

Wat voor soort bijbanen zijn er in de logistiek?

In de logistiek zijn er verschillende soorten bijbanen mogelijk. Zo kun je aan de slag als chauffeur, maar ook als magazijnmedewerker of planner. Welke bijbaan het beste bij jou past, is afhankelijk van je eigen interesses en mogelijkheden. Dit betekent dat je goed moet nadenken over wat voor werkzaamheden jij het liefst zou willen doen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een bijbaan die perfect aansluit op je studie of andere activiteiten. Zo zijn er meer dan genoeg soorten mogelijkheden in de logistiek, dus er is altijd wel iets wat bij jou past in deze interessante sector.

Blijft een bijbaan als logistieke medewerker voorlopig bestaan?

Ja, een bijbaan als logistieke medewerker blijft voorlopig bestaan. Dit komt doordat de logistieke sector steeds meer wordt gewaardeerd en er dus ook steeds meer banen komen in deze sector. Daarnaast is er steeds meer vraag naar bepaalde producten, waardoor de warenhuizen in Nederland steeds groter worden. Wel is het goed om rekening te houden met het feit dat er steeds vaker robots worden gebruikt in deze sector. Echter betekent dit niet dat het aantal bijbanen beperkt is.

Hoe begin ik als logistieke medewerker?

Als logistieke medewerker beginnen is vrij eenvoudig. In de eerste plaats bepaal je wat voor functie je graag zou willen hebben in deze sector. Vervolgens zoek je op studenten.nl naar een vacature logistiek medewerker bijbaan die hierop aansluit. Daarna begin je met het solliciteren naar deze vacatures. Vervolgens dien je even te wachten tot je wat terug hoort. Hierna wordt het tijd om op gesprek te gaan bij een werkgever. Vaak is dit fysieke, maar soms wordt dit gesprek ook digitaal gedaan. Tot slot hoor je of je bent aangenomen. Als dit het geval is, word je door iemand anders ingewerkt. Op den duur mag je dan helemaal zelf aan de slag met je nieuwe bijbaan in de logistiek.

Word nu iemand die in de logistiek werkt als bijbaan

Al met al is het duidelijk dat er genoeg mogelijkheden zijn om als student in de logistiek aan de slag te gaan. Het kan dan ook echt een leuke bijbaan zijn, waarbij je veel geld kunt verdienen en ervaring op kunt doen voor later. Dus aarzel niet en ga nu solliciteren naar die ideale bijbaan in de logistiek. Op deze manier wordt je tijd als student een stuk beter.

Klaar voor die baan?

Wil jij een baan die past bij jouw wensen? Die je goed kan combineren naast je studie of juist nu kan doen tijdens een tussenjaar? Schrijf je in en vind die leuke bijbaan

Inschrijven

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Deel deze job

Logistiek Vacatures

Wij hebben op dit moment 48 leuke Logistiek vacatures

Vacatures Logistiek

Bijbanen voor studenten op iedere leeftijd

Studenten vacatures