Studenten logo.

4 min leestijd

Leuke bijbaan vanuit huis? Lees deze gids over thuiswerken

Updated 18 dec., 2022

šŸ Thuiswerken met een bijbaantje vanuit huis

Heb je als student de nodige vrije tijd over? En breng je deze tijd bijvoorbeeld achter je laptop, game console of smartphone door? Zonde! Je kunt je vrije tijd thuis namelijk ook besteden aan het verdienen van geld. Dat doe je met een bijbaan thuiswerk.

šŸ‘Voordelen van thuiswerken als student

Werken vanuit huis is voor een student ideaal. Je geniet namelijk van de volgende voordelen:

 • Je hebt de keuze uit veel banen. Als student heb je sowieso al de keuze uit veel vacatures. Gaat je voorkeur specifiek uit naar werken vanuit huis? Dan heb je eveneens keuze uit veel vacatures. Zo kun je als klantenservice medewerker werken. Maar, ook als online marketing medewerker. Of als parttime programmeur.
 • Op elke opleiding sluit wel een baan aan. Doordat je uit veel thuiswerk banen kunt kiezen, sluit er altijd een baan op je opleiding aan. Met je studenten bijbaan verdien je geld en leer je het nodige!
 • Je hebt geen reistijd. Als je vanuit huis kunt werken, hoef je geen gebruik van het openbaar vervoer te maken. Je hebt geen reistijd, waardoor je veel tijd op een dag overhoudt. En je houdt dus ook voldoende tijd voor leuke dingen over.
 • Thuiswerken is lucratief. Als student kun je met thuiswerken goed verdienen. Veel bedrijven zijn namelijk op zoek naar studenten. Dit uit zich in hogere tarieven.
 • Thuiswerken doe je in elke mogelijke outfit. Vind je het niks om je elke dag maar netjes aan te kleden? Dan is thuiswerken ook ideaal voor je. Als je vanuit huis werkt, hoef je immers geen broek en blouse aan. Nee, je kunt prima je joggingspak aanhouden.
 • Je kunt veelal je eigen werktijden bepalen. Bij veel bijbaantjes ben je in staat om je eigen werktijden te bepalen. Werk je vanuit huis? Dan heb je die mogelijkheid al helemaal. Belangrijkste is dat je je werk goed doet. En dat je je werk op tijd af krijgt. Je werkgever hecht er dan weinig waarde aan wanneer je werkt.
 • Voor thuiswerken heb je weinig nodig. Om vanuit huis te kunnen werken, heb je alleen een goede internetverbinding nodig. Investeer verder in een goed bureau met bureaustoel. En je hebt uiteraard een laptop of computer nodig. Maar, daar blijft het dan ook bij. Mogelijk krijg je bepaalde investeringen ook nog (terug) van je werkgever.
 • Je houdt veel tijd over voor je sociale leven. Door vanuit huis te werken, hou je veel tijd over. Deze tijd kun je aan je opleiding besteden. Maar, je kunt deze tijd ook aan je sociale leven besteden. Hiermee vang je dus meerdere vliegen in Ć©Ć©n klap.
 • Je kunt voor meerdere werkgevers werken. Heb je als student veel vrije tijd? Dan kun je zelfs voor meerdere werkgevers werkzaamheden uitvoeren. Je hebt immers geen reistijd. En je bent niet gebonden aan een vaste werklocatie.
 • Thuiswerken is efficiĆ«nt. Tot slot is het een feit dat thuiswerken efficiĆ«nt is. Je werkt op een plek waar je je thuis voelt. Je kan niet afgeleid worden. En je hebt geen reistijd. Dit alles zorgt ervoor dat je efficiĆ«nt werkt. En dat je dus in minder tijd het werk afkrijgt. Dat betekent dat je meer tijd overhoudt voor leuke dingen in het leven.

šŸ‘ŽNadelen van thuiswerken als student

Wil je werken vanuit huis als student? Gezien bovenstaande voordelen lijkt dat een verstandige keuze te zijn. Wel moet je even goed rekening houden met onderstaande minpunten:

 • Je hebt weinig contact met mensen. Vanuit huis werken kan soms best wel eenzaam zijn. Je zit immers in je eentje achter je laptop/computer. Wil je liever onder de mensen komen? Dan is werken op kantoor beter. Je komt dan in een andere werkomgeving terecht. Continu vanuit huis werken zorgt bij veel jongeren voor een eenzaam gevoel.
 • Niet alle werkzaamheden zijn vanuit huis uit te voeren. Wil je bijvoorbeeld inpakwerk verrichten? Of wil je boodschappen doen voor oudere mensen uit je buurt? Dit zijn banen die je uiteraard niet vanuit huis kunt doen. Het aanbod van thuiswerk bijbaantjes is groot, maar is niet allesomvattend.
 • Je bent op jezelf aangewezen. Als thuiswerker ben je veelal op jezelf aangewezen. Kom je ergens niet uit? Dan kun je niet direct hulp vragen aan een collega.
 • Weinig scheiding tussen werk en privĆ©. In je studentenkamer breng je je privĆ©leven door. Ga je in deze kamer ook nog werken? Dan is er een dunne scheidingslijn tussen werk en privĆ©. Je moet voorkomen dat dit door elkaar heen gaat lopen.

šŸ’”Wat voor werk kun je als student vanuit huis uitvoeren?

Er zijn veel werkzaamheden die je vanuit huis uit kunt voeren. Wat te denken van administratieve werkzaamheden? Grote bedrijven, zoals pensioenfondsen, moeten veel administratie bijhouden. Men kan hier een fulltime werknemer voor aannemen. Dat is echter vrij duur. Een student inschakelen is voor veel bedrijven daarom voordeliger.

Vanuit huis kun je ook prima als klantenservice medewerker fungeren. Je helpt mensen met vragen, je pakt klachten op en je verleent een goede service. Hier krijg je een hoop voor terug. In de vorm van je salaris, maar ook in de vorm van dankbaarheid.

Heb je bepaalde skills? Dan kun je deze skills ook inzetten voor je nieuwe bijbaan. Ben je bijvoorbeeld goed in marketing? Dan kun je vanuit huis marketing voeren voor je werkgever. Ben je goed in designen? Dan kun je vanuit huis voor je werkgever de mooiste designs maken. Of ben je goed in programmeren? Dan kun je perfecte codes ontwikkelen voor je werkgever.

Bijkomend voordeel: je kunt vanuit huis zowel fulltime als parttime werken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een tijdelijke fulltime baan? Check dan zeker thuiswerk vacatures voor studenten. Dat is ook het geval als je bijvoorbeeld vakantiewerk uit wilt voeren.

šŸ†De beste thuiswerk vacatures op een rijtje

Spreekt het thuis werken je aan? Dan is het aan te raden om de thuiswerk vacatures te bekijken. Het gaat hierbij om verschillende vacatures, waardoor je het nodige te kiezen hebt.

Om tot de beste keuze te komen, zou je op meerdere punten moeten letten:

 • Wat vind je leuk om te doen? Vind je administratief werk leuk? Of voer je liever ander soort werk uit? Bepaal vooraf goed wat voor soort werk je leuk lijkt.
 • Voor wat voor bedrijf wil je werken? Heb je bijvoorbeeld duurzaamheid hoog in het vaandel staan? Dan kun je op zoek gaan naar thuiswerk vacatures van duurzame bedrijven.
 • Hoeveel geld wil je verdienen? Bij de thuiswerk vacatures moet je uiteraard ook naar de vergoeding kijken. Feit is dat je als student met een parttime bijbaan veel geld kunt verdienen.
 • Bepaal hoeveel uur je wilt werken. Hoeveel uur per week/dag heb je over om te werken? Bepaal dit van tevoren. Vervolgens kun je aan de hand van dit urenaantal op zoek naar een interessante bijbaan.

Kom je een interessante vacature tegen? Zorg er dan voor dat je kritisch bent. Je moet bij voorkeur werk uitvoeren dat je leuk vindt. En je zou hier ook nog een mooie vergoeding voor moeten ontvangen. Uiteraard is deze combinatie niet altijd mogelijk. Soms moet je, als student, daarom water bij de wijn doen.

Dienstverbanden voor een bijbaan thuiswerk

Heb je een interessante vacature gevonden? Voordat je reageert, moet je goed naar het dienstverband kijken.

Gaat het bijvoorbeeld om een fulltime dienstverband? Dan kun je je afvragen of dat verstandig is, gezien je opleiding. Gaat het om een parttime dienstverband? Ga dan goed na hoeveel uur je zou kunnen werken. En bepaal of dit past bij je studie.

Gaat het om vaste uren per week die je kunt werken? Of gaat het om bijvoorbeeld een oproep dienstverband? Als student is een oproep dienstverband mogelijk niet altijd even ideaal.

Met andere woorden: kijk goed naar het genoemde dienstverband. En bepaal of dit op je leven, studie en wensen aansluit. Is dat niet het geval? Bekijk dan andere thuiswerk vacatures.

Tips voor het vinden van de beste thuiswerk vacatures

Wil je als student graag thuis werken? Met onderstaande tips vind je de beste thuiswerk vacatures:

 • Houd het aanbod van thuiswerk vacatures in de gaten. Er worden regelmatige nieuwe vacatures toegevoegd, dus check het aanbod regelmatig.
 • Bewaar je geduld. Vind je op dit moment nog geen interessante bijbaan? Dan is het advies om je geduld te bewaren. Mogelijk verschijnt op termijn wel een interessante bijbaan voor je.
 • Richt je niet alleen op de vergoeding. Het advies is om je pijlen niet alleen te richten op de vergoeding. Het is uiteraard belangrijk dat je voldoende verdiend. Maar, het is nog belangrijker dat je ook plezier in je werk hebt.

Denk je de perfecte thuiswerk vacatures te hebben gevonden? Reageer dan direct op de vacature. Mogelijk moet je hiervoor je CV en/of een motivatiebrief insturen. Zorg er daarom voor dat je zowel je CV als je motivatiebrief netjes op orde hebt.

Bijbanen voor studenten op iedere leeftijd

Studenten vacatures