Studenten logo.

Wil jij die leuke Zorg baan?

Schrijf je vandaag in voor die leuke Zorg baan en wij nemen direct contact met je op.

Updated 12 apr., 2024

Top Bijbanen in de Zorg

Thuiszorg bijbaan

Wil je een leuke en flexibele bijbaan? Dan is een thuiszorg bijbaan hebben wellicht iets voor jou. In deze tekst vertellen we je alles over de mogelijkheden die er zijn als je aan de slag wilt gaan als thuishulp. We geven antwoord op veelgestelde vragen. Lees snel verder om meer te weten te komen over de mogelijkheden op dit gebied. Op deze manier kun je snel aan de slag en verdien je lekker bij.

Video: Bijbaan in de zorg? In deze video vertellen we er meer over

Video:  Bijbaan in de zorg? In deze video vertellen we er meer over

Wat een thuiszorg bijbaan inhoudt

Als je een bijbaan thuiszorg gaat aannemen, kom je terecht in een functie waarbij je taken hebt als hulp in de huishouding. Dit kan gaan om het schoonmaken van het huis, maar ook het wassen en strijken van kleding. Daarnaast is het ook mogelijk dat je voor de boodschappen moet gaan of iemand moet helpen met eten of drinken. Je taken zijn dus erg divers en hangen af van wat er precies nodig is in het huishouden.

Werken in de thuiszorg als bijbaan is erg flexibel, want je kunt zelf bepalen hoeveel uur je wilt werken. Dit is natuurlijk afhankelijk van je schooltijden of andere verplichtingen die je hebt. Daarnaast kun je ook zelf bepalen welke dagen en tijden je wilt werken. Je bent dus echt vrij om te kiezen wat jou het beste uitkomt!

Veelgestelde vragen over een thuiszorg bijbaan

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een studenten bijbaan thuiszorg. Als gevolg hiervan zitten ze bomvol met vragen. Daarom hebben we in het stukje hieronder allerlei antwoorden voor je opgeschreven. Wat je vraag ook is; je vindt het antwoord hierop door snel verder te lezen.

Wat zijn de voordelen van een thuiszorg bijbaan?

Als je een thuiszorg bijbaan hebt, kun je genieten van allerlei verschillende voordelen. Zo is deze bijbaan erg flexibel, want je kunt zelf bepalen wanneer je werkt en hoeveel uur je wilt werken. Daarnaast is het ook mogelijk dat je vakantie-uren op kunt nemen als je dat nodig hebt of als er iets anders gebeurt in jouw leven. Ook is deze baan vaak dichtbij huis, waardoor je geen last hebt van reistijd of andere ongemakken.

Verder is het ook een baan waarbij je veel contact maakt met mensen. Je komt namelijk bij allerlei verschillende mensen thuis en leert hen dus goed kennen. Dit kan erg fijn zijn, want zo ontmoet je nieuwe mensen en doe je ook nog eens wat voor een ander. Bovendien is het uurloon vaak hoger dan dat van andere bijbanen, waardoor je meer verdient per uur. Als je dus op zoek bent naar een leuke, flexibele en goed betaalde bijbaan, is een thuiszorg bijbaan hebben wellicht wat voor jou.

Zijn er ook nadelen aan werken in de thuiszorg?

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan het werken in de thuiszorg. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je met vervelende dingen te maken krijgt, zoals ontlasting of urine. Dit kan erg ongemakkelijk zijn en niet zo lekker ruiken. Ook is het mogelijk dat je moet werken in een huishouden waar veel ruzie is of waar je niet op een prettige manier wordt behandeld. Dit kan erg vervelend zijn en ervoor zorgen dat je minder plezier hebt in je werk.

Ook is de thuiszorg vaak een fysiek zwaar beroep, waardoor je snel moe kunt worden en last kunt krijgen van je spieren of gewrichten. Als je dus niet sterk bent of niet veel uithoudingsvermogen hebt, is dit wellicht geen baan voor jou. Verder is het ook mogelijk dat je onregelmatige werktijden hebt, waardoor je bijvoorbeeld ‘s avonds of in het weekend moet werken. Dit kan erg vervelend zijn, vooral als je hierdoor niet genoeg tijd hebt voor andere activiteiten of sociale contacten. Veel mensen ervaren echter de hulp die ze bieden aan anderen en het mooie salaris als meer dan genoeg reden om toch voor deze bijbaan te kiezen.

Hoeveel verdient iemand in de thuiszorg?

Het uurloon in de thuiszorg is vaak hoger dan het minimumloon. Dit komt omdat het werk fysiek zwaarder is en je dus meer verdient per uur. Hoeveel je precies verdient, hangt echter af van je leeftijd, ervaring en opleiding. Als je bijvoorbeeld een bijbaan 18 jaar thuiszorg hebt of beginnend of niet-gediplomeerd bent, zal je lager worden betaald dan iemand met meer ervaring of een hogere opleiding.

Heb ik een opleiding nodig om een thuiszorgmedewerker te worden?

In principe heb je geen opleiding nodig om in de thuiszorg te mogen werken. Wel is het aan te raden om een cursus EHBO of BHV te volgen, zodat je weet hoe je moet handelen als er iets gebeurt met je cliënt. Ook is het fijn als je ervaring hebt in de ouderenzorg of verpleging, maar dit is niet noodzakelijk. Wat wel belangrijk is, is dat je goed kunt communiceren en contact kunt maken met mensen. Ook is het van belang dat je empathisch bent, want je moet in staat zijn om te begrijpen wat iemand voelt of meemaakt.

Wat zijn de vereisten voor een thuiszorgmedewerker zijn als bijbaan??

Als je in de thuiszorg wilt gaan werken, is het cruciaal dat je aan bepaalde eisen voldoet. Zo moet je fysiek sterk zijn, want deze baan kan erg zwaar zijn. Verder is het ook van belang dat je overweg kunt met mensen en contact kunt maken met anderen. Tot slot moet je ook over empathie beschikken om door te hebben wat er in het hoofd van degenen die je verzorgt speelt.

Moet ik iets in het achterhoofd houden met deze bijbaan?

Als je gaat werken in de thuiszorg, is het van belang dat je een aantal dingen in het achterhoofd houdt. Zo moet je bijvoorbeeld steeds denken aan hygiëne en ervoor zorgen dat alles schoon blijft. Ook moet je bepaalde dingen kunnen tillen of sjouwen, dus fysiek sterk zijn is een vereiste. Tot slot moet je ook goed kunnen communiceren met mensen, want er kan veel ruzie zijn in een huishouden.

Waarom is een thuiszorgmedewerker zijn een leuke bijbaan?

Er zijn een aantal redenen waarom het werken in de thuiszorg een leuke bijbaan is. Zo help je mensen die het nodig hebben en kun je ze een fijne dag bezorgen. Ook is het mogelijk om veel contact te maken met anderen en nieuwe mensen te leren kennen. Tot slot verdien je vaak ook goed met deze baan, dus dat is altijd prettig meegenomen.

Moet ik mijn eigen auto hebben om in de thuiszorg te werken?

Nee, je hoeft niet per se je eigen auto te hebben om een bijbaan thuiszorg student te krijgen. Wel is het aan te raden, want dan kun je makkelijker van A naar B komen en hoef je niet afhankelijk te zijn van anderen. Ook is het fijn als je een rijbewijs hebt, maar dit is niet noodzakelijk. Als je geen rijbewijs of auto hebt, kun je altijd kijken of er bussen of treinen in de buurt rijden die je naar je werkplek kunnen brengen.

Moet ik bepaalde spullen zelf aanschaffen om te beginnen?

Nee, als je in de thuiszorg wilt gaan werken, is het niet belangrijk dat je bepaalde spullen aanschaft. Je werkgever regelt bijvoorbeeld een EHBO-kit en schoonmaakmiddelen. Wel is het zaak om spullen als beddengoed en handdoeken van je werkgever mee te nemen, zodat je alles schoon kunt houden. Tot slot krijg je ook kleding van je werkgever.

Blijft een bijbaan als thuiszorgmedewerker voorlopig bestaan?

Ja, een bijbaan als thuiszorgmedewerker blijft voorlopig nog bestaan. Dit komt omdat er steeds meer mensen thuis zijn en minder tijd hebben voor hun huishouden. Ook is het aantal ouderen dat thuis woont toegenomen, waardoor er meer vraag is naar thuiszorgmedewerkers. Tot slot is de vergrijzing een belangrijke factor, want hierdoor worden mensen steeds ouder en hebben ze meer behoefte aan ondersteuning op verschillende gebieden. Verder zijn er nog geen robots die veelvuldig voor dit soort situaties worden gebruikt, waardoor je zeker veel baanmogelijkheden hebt met een bijbaan als thuiszorgmedewerker.

Hoe begin ik als thuiszorgmedewerker?

Als eerste ga je op zoek naar vacatures in de thuiszorg. Op studenten.nl vind je een mooi overzicht van bijvoorbeeld een bijbaan scholier thuiszorg, dus neem zeker een kijkje. Vervolgens solliciteer je op een aantal plekken en ga je naar een gesprek. Als je wordt aangenomen, krijg je van je werkgever alle benodigde informatie en instructies. Verder krijg je ook een contract waarin je loon is vastgelegd. Voordat je begint met werken, is de kans groot dat je eerst ergens wordt ingewerkt. Na verloop van tijd werk je echter helemaal zelf in de thuiszorg.

Word nu iemand die in de thuiszorg werkt als bijbaan

Als je op zoek bent naar een baan waarbij je mensen kunt helpen, is de thuiszorg een uitstekende keuze. Je hebt hierbij veel contact met verschillende mensen en kunt ervoor zorgen dat ze een fijne dag hebben. Thuiszorg bijbanen zijn er in overvloed. Het is een baan die veel voldoening geeft omdat je mensen kunt helpen en dagelijks fysiek en mentaal uitdagingen aangaat. Ook verdien je goed met deze bijbaan, dus dat is altijd prettig meegenomen. Wil jij ook aan de slag als thuiszorgmedewerker? Neem dan snel een kijkje op studenten.nl voor alle vacatures.

Klaar voor die baan?

Wil jij een baan die past bij jouw wensen? Die je goed kan combineren naast je studie of juist nu kan doen tijdens een tussenjaar? Schrijf je in en vind die leuke bijbaan

Inschrijven

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Deel deze job

Zorg Vacatures

Wij hebben op dit moment 4 leuke Zorg vacatures

Vacatures Zorg

Zorgplanner bij Alea Thuiszorg

Werken bij Alea Care
Den Haagjob

Thuishulp medewerker

Studenten.nl Jobs
Enschede, Leiden, Nieuwegein, Utrechtjob
Venlojob

Bijbanen voor studenten op iedere leeftijd

Studenten vacatures