Studenten logo.

Wil jij die leuke ICT baan?

Schrijf je vandaag in voor die leuke ICT baan en wij nemen direct contact met je op.

Updated 04 jun., 2024

TOP ICT BIJBANEN 2024
Populair onder studenten
Studenten.nl Jobs
Breda
€16,00 - 18,00 per/uur
Data Management medewerker

Ligt jouw interesse in data management, volg je een Bedrijfskundige en/of Informatica studie of vergelijkbaar, dan hebben wij de perfecte bijbaan voor jou!

BekijkenArrow
Studenten.nl Jobs
Breda
€3000,00 - 3500,00 per/maand
SAP ERP Consultant Junior functie

Ben jij een student die binnenkort gaat afstuderen en opzoek is naar een fijne baan, waar je wellicht je studie in praktijk kan brengen. 

BekijkenArrow

ICT bijbaan

Ben jij op zoek naar een leuke bijbaan? Dan is de ICT branche zeker iets voor jou! Er zijn veel mogelijkheden om een bijbaan in de CT te vinden. Bovendien biedt deze sector veel kansen om je verder te ontwikkelen. In dit artikel vertellen we je alles wat je over bijbanen in dit vakgebied jou kunnen brengen. Tevens beantwoorden we de belangrijkste vragen die je hebt.

Wat een ICT bijbaan inhoudt

ICT staat voor Informatie- en Communicatietechnologie. Dit houdt in dat je met computers werkt en systemen ontwikkelt of beheert. Een bijbaan ICT is daarom een baan waarbij je met deze systemen werkt. Er zijn heel veel verschillende soorten banen die onder de noemer ICT vallen. Zo kan je bijvoorbeeld aan de slag als helpdesk medewerker, webdesigner of applicatiebeheerder. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Welke bijbaan je ook kiest, je bent verzekerd van een leuke en uitdagende tijd. Er is altijd wel iets te doen in de ICT wereld en je komt veel nieuwe mensen en technologieën tegen.

Veelgestelde vragen over een ICT bijbaan

Een ICT bijbaan student is een relatief nieuw begrip voor de meeste studenten. Hiervoor moest je namelijk echt gespecialiseerd zijn voordat je aan de slag kon in deze zeker. Daarom is het ook zeker geen wonder dat veel mensen boordevol vragen zitten over dit soort bijbanen. Daarom hebben we al deze vragen voor je geprobeerd te beantwoorden. Je vindt deze antwoord in het segment hieronder, dus lees deze zeker goed door zodat je strak er zeker van bent dat een ICT bijbaan wat voor jou is.

Wat zijn de voordelen van een ICT bijbaan?

Er zijn heel veel voordelen te noemen als je kiest voor een ICT student bijbaan. Zo leer je bijvoorbeeld heel veel nieuwe dingen. Je bent continu bezig met de laatste ontwikkelingen en technologieën. Daarnaast is het werk vaak uitdagend en afwisselend. Je komt dan ook veel nieuwe mensen tegen met wie je samenwerken kunt aan interessante projecten. Ook de arbeidsvoorwaarden in de ICT sector zijn aantrekkelijk. Je verdient namelijk vaak goed en je krijgt veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Kortom, de ICT sector biedt heel veel kansen voor mensen die graag willen groeien.

Zijn er ook nadelen aan werken als ICT'er?

Er zijn ook een aantal nadelen verbonden aan een student ICT bijbaan. Zo is het werk soms erg druk en er kan veel van je gevraagd worden. Daarnaast moet je ook bereid zijn om veel te leren. Je bent namelijk altijd bezig met de laatste ontwikkelingen en je moet dus ook constant bijleren. Ook werken in de ICT sector kan erg uitdagend zijn. Soms kom je dan ook problemen tegen waar je even geen oplossing voor weet. Kortom; er zitten wel een aantal nadelen aan het werk als ICT'er, maar daarnaast biedt het werk ook heel veel kansen en uitdagingen.

Hoeveel verdient iemand als ICT'er?

De verdiensten in de ICT sector zijn erg goed. Dit geldt ook voor studenten. Je kunt met een studenten bijbaan ICT namelijk heel veel verdienen. Dit is natuurlijk afhankelijk van je functie en ervaring, maar in het algemeen verdienen ICT'ers goed. Ook kun je in deze sector veel verder groeien en je krijgt dan ook meer mogelijkheden om je salaris te verhogen. Een bijbaan als ICT'er biedt dus heel veel kansen om goed te verdienen. Daarom is het zeker slim om hier van gebruik te maken.

Heb ik een opleiding nodig om een ICT'er te worden?

Je hebt in principe geen opleiding nodig om een ICT'er te worden. Wel is het belangrijk dat je affiniteit hebt met de sector en bereid bent om veel te leren. Daarnaast is het ook handig als je ervaring hebt met computers en systemen. Een opleiding kan echter wel meehelpen met de kans op een leuke bijbaan zoals een ICT beheerder bijbaan. Wanneer jij bijvoorbeeld een ICT bachelor aan het doen bent, is dit een perfecte baan om ernaast te hebben. Ook vind je makkelijk een MBO ICT bijbaan. Kortom; je hoeft geen specifieke opleiding te hebben, maar wel affiniteit en ervaring.

Wat zijn de vereisten voor een ICT'er?

De vereisten voor een ICT'er zijn niet heel erg hoog. Wel is het cruciaal dat je passie voor de sector hebt en erg leergierig bent. Een ICT bijbaan 16 jaar of ICT bijbaan 17 jaar is ook een prima leeftijd wanneer je over kennis beschikt op het vlak van computersystemen. Daarnaast helpt het ook als je een relevante opleiding aan het doen bent. Al met al zijn er niet zoveel vereisten dan je op voorhand zou verwachten.

Moet ik iets in het achterhoofd houden met een ICT bijbaan?

Er zijn een aantal dingen die je in het achterhoofd moet houden als je kiest voor een ICT bijbaan. Zo is het van belang dat je vol met passie zit betreffende deze sector en bereid bent om veel te leren. Daarnaast is ervaring met computersystemen ook handig. Tot slot helpt het ook als je iets relevants aan het studeren bent, zoals Informatica of Bedrijfskundige Informatica. Er zijn dus wel wat dingen waar je rekening mee moet houden, maar als je deze in acht neemt, zit je goed.

Waarom is een ICT'er zijn een leuke bijbaan?

Er zijn heel veel redenen te bedenken waarom een ICT'er zijn een leuke bijbaan is. Zo kun je bijvoorbeeld heel veel nieuwe dingen leren en ben je altijd bezig met de laatste ontwikkelingen. Daarnaast is het werk uitdagend en afwisselend, waardoor je nooit verveeld raakt. Ook de arbeidsvoorwaarden in de sector zijn aantrekkelijk; je verdient goed en er zijn volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Als je op zoek bent naar een uitdagende en afwisselende bijbaan, is de ICT sector zeker iets voor jou.

Moet ik op kantoor komen om als ICT'er te werken?

Je hoeft niet per se op kantoor te komen om als ICT'er te werken. Er zijn heel veel bedrijven die thuiswerken toestaan. Dit is fijn, want zo hoef je geen extra reiskosten te maken en kan je ook gewoon in je eigen vertrouwde omgeving werken. Het is wel belangrijk dat je de thuiswerkplek netjes aan kunt kleden. Dit is wanneer je bijvoorbeeld in een zoom gesprek bent met collega's of klanten. Het is dus niet nodig om op kantoor te komen bij veel bijbanen in deze sector. Dit geldt echter alleen als je al bent ingewerkt. Verwacht dus aan het begin wel dat je vaak op een kantoor te vinden bent.

Moet ik bepaalde zaken zelf aanschaffen om te beginnen als ICT'er?

Ja, er zijn een aantal zaken die je zelf moet aanschaffen als je wilt beginnen als ICT'er. Zo heb je bijvoorbeeld een goede internetverbinding nodig wanneer je thuiswerkt. Daardoor neem je wellicht een iets duurdere internetpakket dan normaliter het geval zou zijn. Soms moet je ook je eigen computer hebben met een ICT bijbaan. Echter krijg je van veel bedrijven een laptop van de zaak. Op deze manier valt het dus erg mee hoeveel zaken je zelf moet regelen met een bijbaan in deze sector.

Blijft een bijbaan als ICT'er voorlopig bestaan?

Ja, ICT bijbanen zullen voorlopig nog bestaan. Dit komt doordat de wereld steeds meer digitaal wordt en er dus meer behoefte is aan ICT'ers. Daarnaast is het handig om te weten dat je met een bijbaan in deze sector heel veel kunt leren. Dit maakt het extra aantrekkelijk voor bedrijven, want zo hoeven ze minder trainingskosten te maken. De verwachting is echter wel dat ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie veranderingen laten plaatsvinden. Dit betekent echter niet dat mensen de zoektocht staken naar personen die als bijbaan in deze sector willen werken. Kortom; je kunt gerust een ICT bijbaan blijven houden in de nabije toekomst.

Hoe begin ik als ICT'er?

Als je wilt beginnen als ICT'er, is het cruciaal dat je een aantal dingen in gedachten houdt. Ten eerste moet je op zoek gaan naar interessante vacatures. Het is verstandig om hierbij op studenten.nl te kijken. Wij zijn een speciale webpagina die zich richt op studenten met bijbanen. Heb je iets moois gevonden? Dan is het tijd voor de volgende stap: solliciteren. Zorg ervoor dat je een goede sollicitatiebrief en CV hebt, want hier wordt vaak al een eerste selectie op gemaakt. Tot slot is het van belang dat je een goede indruk achterlaat tijdens een eventueel gesprek. Wees jezelf en laat zien dat je gemotiveerd bent. Doe je dit allemaal goed? Dan is de kans, mede door de gigantische vraag naar ICT'ers, erg groot dat je snel aan de slag kan als ICT'er.

Word nu een ICT'er

Al met al is het dus duidelijk dat er heel wat komt kijken bij een ICT bijbaan. Er zijn wel wat dingen waar je rekening mee moet houden, maar als je deze in acht neemt, zit je goed. Daarnaast heb je met een bijbaan als ICT'er te maken met erg veel voordelen, terwijl de nadelen er haast niet zijn. Dit maakt een bijbaan als deze nog aantrekkelijker. Ben jij al klaar om te solliciteren? Wij hebben namelijk heel veel mooie vacatures voor je klaarstaan. Dus neem snel een kijkje en wie weet begin jij zo dadelijk aan een bijbaan als ICT'er. Wij wensen je alvast veel succes met het vinden van je ideale ICT bijbaan.

Zelf opzoek naar ICT Personeel?

Ben je als hr manager of ondernemer zelf opzoek naar ICT personeel? Bekijk dan de pagina ict personeel inhuren.

Klaar voor die baan?

Wil jij een baan die past bij jouw wensen? Die je goed kan combineren naast je studie of juist nu kan doen tijdens een tussenjaar? Schrijf je in en vind die leuke bijbaan

Inschrijven

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Deel deze job

ICT Vacatures

Wij hebben op dit moment 3 leuke ICT vacatures

Vacatures ICT
Bredajob
Bredajob
Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Groningen, Haarlem, Heerlen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Wageningen, Zwollejob

Bijbanen voor studenten op iedere leeftijd

Studenten vacatures