Studenten logo.

Wil jij die leuke Callcenter baan?

Schrijf je vandaag in voor die leuke Callcenter baan en wij nemen direct contact met je op.

Updated 04 jun., 2024

TOP CALLCENTER BIJBANEN 2024
Lekkere toeslagen!
Studenten.nl Jobs
Amsterdam
€13,80 - 24,70 per/uur
Klantenservicemedewerker inbound team

Wij zoeken klantenservice studenten die zeer goed zijn in Nederlands. Word jij onderdeel van ons gedreven team?

BekijkenArrow
Naast het station!
Patch
Den Bosch
€14,00 - 18,00 per/uur
Callcenter Agent bij Patch

Een superleuke callcenter bijbaan naast het treinstation van Den Bosch.

BekijkenArrow
Marktonderzoek
Norstat Nederland
Amsterdam
€12,50 - 14,50 per/uur
Host voor marktonderzoeken

Ben jij een gezellig en enthousiast nieuw teamlid die ons team komt versterken als host voor marktonderzoeken in Amsterdam & Online?

BekijkenArrow
Studenten.nl Jobs
Almere
€15,79 - 15,79 per/uur
Callcenter medewerker Goede Doelen loterij

Ben jij op zoek naar een bijbaan in een callcenter in Almere, waar je tegelijkertijd een positieve bijdrage kunt leveren aan goede doelen?

BekijkenArrow
Studenten.nl Jobs
Rotterdam
€11,00 - 15,00 per/uur
Callcenter medewerker groene energie

Klaar om bij te dragen aan een groenere wereld vanuit hartje Rotterdam? 🌍💚 Sluit je aan bij ons team als callcenter medewerker Retentie en help klanten hun energiecontract te verlengen bij een duurzaam callcenter!

BekijkenArrow
Studenten.nl Jobs
Den Bosch
€14,00 - 16,00 per/uur
Callcenter medewerker wijnen

Wil jij werken in een gezellig callcenter en ben je goed in telefonische verkoop? Dan is deze leuke bijbaan in hartje Den Bosch op jouw lijf geschreven!

BekijkenArrow
Studenten.nl Jobs
Hilversum
€14,35 - 17,00 per/uur
Klantenservice medewerker personenvervoer

Een leuke bijbaan voor studenten uit de omgeving Hilversum-Baarn. Ga jij ons 's avonds en in het weekend helpen op de klantenservice afdeling?

BekijkenArrow

Werken als student bij een callcenter

Wil je graag wat bijverdienen en heb je ervaring met klantcontact?😃 Dan is een callcenter bijbaan wellicht iets voor jou!

Op deze pagina vertellen we je alles over deze leuke baan. We geven antwoord op de belangrijkste vragen.

Zo kom je te weten of een bijbaan callcenter iets voor jou is, wat je ervaring zal zijn en welke voordelen het met zich meebrengt.

Daarnaast geven we een aantal tips om goed voorbereid aan je sollicitatie te beginnen.

Video: Werken in een callcenter? In deze video alles over een callcenter bijbaan.

Video: Werken in een callcenter? In deze video alles over een callcenter bijbaan.

Lees snel verder om meer te weten te komen over deze bijbaan.

Wat een callcenter bijbaan inhoudt

In een callcenter help je klanten met vragen of problemen die ze hebben. Dit kan via de telefoon, maar ook online of per email. Je zal in contact komen met allerlei verschillende soorten mensen en dit maakt het werk erg afwisselend. Er is altijd wel iemand met een andere vraag of probleem. Naast het helpen van klanten, zul je ook diverse administratieve taken moeten uitvoeren. Denk dan bijvoorbeeld aan het bijhouden van statistieken of het verwerken van customer service aanvragen.

Callcenter bijbanen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag in een telemarketing callcenter, maar ook als helpdesk medewerker of customer service medewerker. Het is belangrijk om na te gaan welke functie het beste bij jou past. Dit hangt onder andere af van je interesses, ervaring en persoonlijkheid

Veelgestelde vragen over een callcenter bijbaan

Veel mensen weten niet precies wat ze kunnen verwachten van een studenten bijbaan callcenter. Het is ook niet meer dan logisch dat ze hier vragen over hebben. Daarom vind je hieronder een overzicht van veelgestelde vragen over een callcenter bijbaan. Op deze manier weet je precies of deze bijbaan iets voor jou is of niet.

Wat zijn de voordelen van een callcenter bijbaan?

Een callcenter bijbaan heeft een aantal interessante voordelen. Zo is het werk erg afwisselend en kom je in contact met allerlei verschillende mensen. Daarnaast kan het werk ook erg uitdagend zijn, waardoor je veel kunt leren. Ook de verdiensten zijn niet verkeerd, want je kan flink wat bijverdienen met een callcenter bijbaan. Dit is wel afhankelijk van de functie die je uitvoert en het bedrijf waar je gaat werken. Tot slot zijn er genoeg vacatures callcenter bijbaan.

Een callcenter medewerker bijbaan is dus zeker de moeite waard. Het is echter wel slim om na te gaan of het ook iets voor jou is. Dit hangt onder andere af van je interesses, ervaring en persoonlijkheid.

Zijn er ook nadelen aan een callcenter bijbaan?

Zoals bij alles, zijn er ook nadelen aan een callcenter bijbaan. Zo is het werk soms erg druk en kan het erg veel van je vragen. Dit is met name het geval in telemarketing callcenters. Daarnaast kun je ook te maken krijgen met ontevreden klanten of mensen die boos zijn. Dit kan soms vervelend zijn, maar je leert hier wel mee omgaan. De voordelen wegen echter zwaarder mee dan de nadelen met deze baan.

💰Hoeveel verdient het werken bij callcenter?

Hoeveel je verdient met een callcenter bijbaan is afhankelijk van diverse factoren. Zo maakt het bedrijf waar je gaat werken en de functie die je uitvoert een groot verschil. Daarnaast kan ook het aantal uren dat je werkt invloed hebben op je inkomen. In sommige gevallen is er sprake van toeslagen voor avond- of weekendwerk. Dit is wel afhankelijk van de cao waar het bedrijf onder valt. Het is daarom cruciaal om hier goed naar te kijken voordat je aan de slag gaat. Over het algemeen kan je wel zeggen dat een callcenter bijbaan flink wat verdient. Dit is natuurlijk altijd afhankelijk van de bovenstaande factoren. Het is daarom van belang om hier goed naar te kijken voordat je aan de slag gaat.

Welke verschillende soorten callcenters zijn er?

Er zijn drie soorten callcenters over het algemeen. Als eerste ben je in een telemarketing callcenter verantwoordelijk voor het benaderen van potentiële klanten. Je zal hen moeten overtuigen om een product of dienst af te nemen. Dit doe je door middel van een telefoongesprek. Een telemarketing callcenter biedt veel uitdaging, want je moet goed kunnen communiceren en overtuigen. Bovendien is er veel ruimte voor verkoopcommissie als je succesvol bent in het sluiten van deals met klanten. Ten tweede zijn er helpdesk callcenters. In een helpdesk callcenter zul je werken met klanten die problemen ervaren met een product of dienst. Je zal hen moeten helpen om het probleem op te lossen. Dit kan via de telefoon, maar ook online of per email. Helpdesk medewerkers moeten goed kunnen communiceren en luisteren naar klantvragen. Daarnaast is het belangrijk dat je stressbestendig bent, want soms kan het werk erg druk zijn.

Ook zijn er customer service callcenters. In een customer service callcenter ben je verantwoordelijk voor het beantwoorden van vragen van klanten. Je zal hen moeten helpen met allerlei verschillende soorten vragen. Qua werk is dus erg vergelijkbaar met helpdesk callcenters.

Heb ik een opleiding nodig om een callcenter specialist te worden?

Nee, je hebt geen speciale opleiding nodig om een callcenter specialist te worden. Wel is het belangrijk dat je goed communiceert en makkelijk contact maakt met andere mensen. Daarnaast moet je ook stressbestendig zijn en snel kunnen schakelen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de functie die je gaat vervullen binnen een callcenter. Een bijbaan callcenter zonder ervaring is dus zeker een mogelijkheid.

Is er veel vraag naar callcenter specialisten?

Ja, er is veel vraag naar callcenter specialisten. Dit komt omdat er in Nederland een grote service industrie is. Daardoor zijn er veel bedrijven die klantenservice aanbieden. Dit kan in de vorm van een callcenter zijn, maar ook online of via social media. Het is daarom slim om na te gaan of het werk bij jou past en wat je verwachtingen zijn.

Wat moet ik in het achterhoofd houden met deze baan?

Als je een callcenteer bijbaan overweegt, is het cruciaal om na te gaan of het werk bij jou past. Zoals hierboven besproken, kan het werk erg druk en veel van je vragen. Daarnaast kun je ook te maken krijgen met ontevreden klanten of mensen die boos zijn. Dit kan soms vervelend zijn, maar je leert hier wel mee omgaan. Je moet dus mentaal sterk in je schoenen kunnen staan en alles goed los kunnen laten. Aan de andere kant kunnen tevreden klanten juist je dag weer opvrolijken.

Waarom is voor een callcenter werken leuk?

Een callcenter bijbaan is leuk omdat je contact maakt met veel verschillende mensen. Je hebt dagelijks te maken met nieuwe uitdagingen en klantvragen. Daarnaast zijn er ook veel sociale activiteiten binnen een callcenter. Zo zijn er vaak teamuitjes en andere activiteiten waar je aan deel kan nemen. Dit maakt het werken in een callcenter erg gezellig.

Kan ik ook thuiswerken?

Ja, je kan in sommige gevallen ook thuiswerken. Dit is echter niet mogelijk bij alle callcenters. Het is daarom belangrijk om hier goed naar te kijken voordat je aan de slag gaat. Soms is het wel mogelijk om op afstand te werken, maar dit hangt erg af van de functie die je uitvoert. Over het algemeen zal je wel op locatie moeten werken bij een callcenter. Langzaam maar zeker komt hier echter wel verandering in.

Heb ik training nodig als callcenter medewerker?

Ja, je zal in de meeste gevallen wel training nodig hebben als callcenter medewerker. Dit is afhankelijk van de functie die je gaat vervullen binnen een callcenter. Het is daarom cruciaal om na te gaan of de functie die je uitvoert wel bij jou past. Meestal duurt een training twee weken. Je krijgt hier echter wel een vergoeding voor, waardoor dit je tijd zeker waard kan zijn.

Blijft een bijbaan als callcenter medewerker voorlopig bestaan?

Ja, een bijbaan als callcenter medewerker zal voorlopig blijven bestaan. Dit komt omdat er altijd behoefte zal zijn aan klantenservice. Verder zal de technologie ook steeds verder ontwikkeld worden, waardoor er steeds meer vraag zal zijn naar callcenter specialisten. Dit betekent dat je als callcenter specialist altijd werk zult hebben.

Hoe begin ik als callcenter medewerker?

Om als callcenter medewerker te beginnen, moet je eerst solliciteren bij een bedrijf. Op studenten.nl zie je welke bedrijven zoeken naar callcentermedewerkers. Dit kan online of via de telefoon. Het is belangrijk om na te gaan welke functie bij jou past en wat je verwachtingen zijn. Vervolgens kun je een afspraak maken voor een gesprek met het bedrijf. Tijdens dit gesprek zal er gekeken worden of je geschikt bent voor de functie die je wilt vervullen. Als je wordt aangenomen, zal je een contract ontvangen met de afspraken die zijn gemaakt. Vervolgens begin je met een training om te leren hoe je het best aan het werk kunt. Tot slot kun je dan beginnen met werken.

Word nu een callcenter medewerker

Al met al is een callcenter bijbaan erg afwisselend en leuk. Je komt in contact met veel verschillende mensen en je hebt dagelijks te maken met nieuwe uitdagingen. Daarnaast zijn er ook veel sociale activiteiten binnen een callcenter, zoals teamuitjes en andere activiteiten waar je aan deel kan nemen. Ben jij al enthousiast geworden over deze bijbaan? Neem nu een kijkje op studenten.nl om te zien welke bijbanen in callcenters beschikbaar zijn voor jou.

Zelf opzoek naar Callcenter Personeel?

Ben je als hr manager of ondernemer zelf opzoek naar callcenter personeel? Bekijk dan de pagina callcenter personeel inhuren.

Klaar voor die baan?

Wil jij een baan die past bij jouw wensen? Die je goed kan combineren naast je studie of juist nu kan doen tijdens een tussenjaar? Schrijf je in en vind die leuke bijbaan

Inschrijven

Wil jij die leuke bijbaan?

Ben jij er klaar voor om te starten bij die leuke bijbaan? Schrijf je dan vandaag in.

Inschrijven

Deel deze job

Callcenter Vacatures

Wij hebben op dit moment 10 leuke Callcenter vacatures

Vacatures Callcenter
Amsterdamjob
Hilversumjob
Den Boschjob
Almerejob
Amsterdamjob

Bijbanen voor studenten op iedere leeftijd

Studenten vacatures