Studenten logo.

ASC-AVSV

Verified by Studenten.nl
Amsterdam|
ASC-AVSV logo
Wordt een lidAls je interesse hebt om lid te worden van LSVb vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op
Type studentenvereniging: Student society
Aantal leden More than 1000 employees
Contributie: 150
Tel: 020-5238010
Adres: Warmoestraat 153, Amsterdam

Over

Op dit moment is studentenvereniging A.S.C/A.V.S.V. met meer dan drieduizend leden de grootste studentenvereniging van Nederland. Opgericht in 1851, is zij tevens de oudste van Amsterdam. Het middelpunt van de vereniging is Sociëteit N.I.A., gevestigd aan de Warmoesstraat vlak achter de Dam.


Disputen

Kenmerkend voor het A.S.C/A.V.S.V. is dat de leden van de vereniging verdeeld zijn over disputen. Er zijn in totaal 35 disputen, waarvan 18 mannen en 17 vrouwen disputen. Zij verschillen van elkaar in karakter door tradities en identiteit. Zo is er bij het A.S.C/A.V.S.V. voor ieder wat wils en bouw je naast een ‘horizontale’ band met je jaargenoten ook een ‘verticale’ band op met oudere leden binnen je dispuut. Er worden door disputen veel verschillende activiteiten georganiseerd zoals gala’s, blinddatediners, skivakanties, zeilweekenden en nog veel meer. Daarnaast heeft ieder dispuut een dispuutshuis in het centrum van Amsterdam.


Vereniging

Naast de dispuutsactiviteiten organiseert de vereniging verschillende activiteiten. Hieronder vallen onder andere de jaarlijks terugkerende N.I.A.-week, wat de grootste feestweek van onze vereniging is en studiegerichte bedrijvendiners, waarbij jij je als bijna afstuderend of stage zoekend student jezelf in de kijker kan spelen. Ook viert het A.S.C./A.V.S.V. eens in de vijf jaar haar lustrum, wat in juli 2017 wederom groots gevierd is.

Verder zijn er 29 subverenigingen aangesloten bij het A.S.C./A.V.S.V. Deze variëren van een toneel-, rugby-, tennis- en schietvereniging tot de roeivereniging A.S.R.V. Nereus. Hiernaast zijn er ook subverenigingen gerelateerd aan de studie.


Sociëteit

Het middelpunt van het A.S.C/A.V.S.V. is Sociëteit Nos Iungit Amicitia, ofwel vriendschap verbindt ons. De sociëteit, ook wel ‘de Toko’ genoemd, is van maandag t/m donderdag geopend en is toegankelijk voor alle leden van de vereniging. Ieder dispuut heeft één vaste borrelavond per week met een eigen tap in de borrelzaal. Naast de normale borrelavonden worden er gigantische feesten georganiseerd die bezocht kunnen worden door zowel leden, als niet-leden. Grote artiesten zoals Martin Garrix, Jan Smit, Xander de Buisonjé, the Opposites en de Jeugd van Tegenwoordig hebben op de Toko opgetreden.


Lid worden?

Wat kan je verwachten van het lidmaatschap van het A.S.C./A.V.S.V.? Vriendschap voor het leven, legendarische feesten, een sociaal vangnet en ontzettend veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Voor meer informatie over de inschrijvingen en het A.S.C./A.V.S.V. kijk je op onze website.

... Meer

Reviews

Geen rating

Review achterlaten